• Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  Alla besökare över 18 år behöver visa giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid denna föreställning.

  Bartlett Shers nyskapande uppsättning av Verdis dramatiska tragedi.

  När Tony Award-pristagaren Bartlett Sher förflyttar handlingen till 1920-talet kan vi räkna med snygg art deco-scenografi och eleganta kostymer, skapade av två designers som tillsammans vunnit hela åtta Tony Awards.

  Barytonen Quinn Kelsey gör rollen som Rigoletto för första gången på Met.

  Den första operan i Giuseppe Verdis ”trilogi” (som också inkluderar Trubaduren och La traviata) kretsar kring tre huvudpersoner: en hovnarr, briljant men trasig till kropp och själ, den sybaritiske adelsmannen han tjänar och narrens naiva tonårsdotter som hamnar mittemellan dem.

  Det är berättelse om kärleken i alla dess forme; föräldrakärlek, romantisk kärlek och fysisk kärlek, framspelad med berusande vacker musik och ett nyanserat och psykologiskt inkännande libretto.

  Med en handling som går från förförelse till kidnappning och i slutändan mord är operan i huvudsak berättelsen om en ödesdigert överbelastad ensamstående förälder som desperat vill skydda sin enda dotter.

  Dirigent: Daniele Rustioni

  I rollerna: Quinn Kelsey (Rigoletto), Rosa Feola (Gilda), Piotr Beczała (Hertigen av Mantua)

  Speltid: 3 timmar 10 minuter, två pauser

  Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

  För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar. Mer information hittar du på taby.se/corona

  Läs mer

 1. juni
  • Klockslag 19:00

  Beatbox Sensation med Freestyle Phanatix

  I "Beatbox Sensation" möter publiken två beatboxers och i en dialog med två dansare speglar de varandra. Dansarna använder musiken som upplevelse och låter den vara inspiration till dansen. Föreställningen är en hyllning till den mångfacetterade hiphopkultur som tog sin början i New York & Los Angeles. En rörelse i kropp och röst, en rörelse genom tiden och en kulturell rörelse som har betytt mycket i hela världen.

  I Beatbox Sensation är publiken delaktig och får uppleva vilket fantastiskt instrument den mänskliga kroppen är och hur dans skapas och förhöjer musiken. Föreställningen avslutas med Q/A session.

  Föreställningen är gratis men du behöver boka din plats. 

  Production: Kim Bøytler / Freestyle Phanatix
  Music: Maurizio Addone & Thor Mikkelsen
  Video design: Ferhat Düz
  Photo: Gray Sparrow Productions

  Visas i samarbete med Dansistan/Cirkusistan.

  Läs mer