1. Livesänd opera: Così fan tutte

  • Klockslag 19:00
  • Pris 280 kr

  Direktsänd opera från Metropolitan Opera i New York. Upplev operastjärnornas ansiktsuttryck, dirigentens taktpinne och orkesterns ansträngningar.

  Phelim McDermott återvänder till Met för att sätta upp Mozarts komediklassiker, här förflyttad till nöjesparkernas Coney Island på 1950-talet.

  Amanda Majeski gör rollen som Fiordiligi, Serena Malfi som hennes syster Dorabella och Tony Award-vinnaren Kelli O'Hara som deras riviga jungfru Despina. Ben Bliss och Adam Plachetka gör rollerna som systrarnas fästmän och Christopher Maltman som den cyniske Don Alfonso. Così fan tutte är en samproduktion med English National Opera.

  Text: Svensk text
  Beräknad längd: 3 tim 56 min

  Kontakt: Liveopera 070-740 26 22

  Läs mer

 1. februari
  • Klockslag 18:00

  Författaren Eli Åhman Owetz utlovar en litteraturkväll med feelgood-känsla. Föranmälan.

  Eli Åhman Owetz har skrivit Hemma hos Bettan (nominerad till Årets ljudbok, kategori romaner) och serien om Anna-Lisa samt driver retrobloggen "Femtiotalsjakten". Nu berättar hon om sina böcker under en timme med utlovad feelgood-känsla.

  Föranmälan via detta formulär fr.o.m. 8/1 -18.

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 11:00

  Vi visar filmen "Tänk om" och pysslar på temat djur

  Kom till biblioteket för lite lördagsmys! Kl. 12.00 visar filmen "Tänk om". Djurpyssel och fika står framme hela dagen!

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Sivert Jonsson visar braskande oljemålningar på Karby gård, Västra flygeln, 24-25 februari 12-16 (Täby kyrkby) Hennys café har öppet i huvudbyggnaden under utställningstiden.

  Läs mer

  • Klockslag 18:30
  • Pris 280 kr

  Direktsänd opera från Metropolitan Opera i New York. Upplev operastjärnornas ansiktsuttryck, dirigentens taktpinne och orkesterns ansträngningar.

  Spännande, unga sångare i Zeffirellis klassiska uppsättning av La Bohème, den opera som satts upp flest gånger i Mets historia. Mimì spelas av Sonya Yoncheva mot Michael Fabiano som den passionerade författaren Rodolfo. Susanna Phillips gör den flirtiga Musetta och hennes älskare, konstnären Marcello, spelas av Lucas Meachem.

  I övriga roller återfinns Alexej Lavrov och Matthew Rose som Rodolfos och Marcellos vänner Schaunard och Colline, med Paul Plishka som Benoit och Alcindoro i denna föreställning, ledd av Marco Armiliato.

  Text: Svensk text
  Beräknad längd: 3 tim 16 min

  Kontakt: Liveopera 070-740 26 22

  Läs mer

 2. mars
  • Klockslag 18:00

  En film av Roger Persson. Föranmälan till biblioteket. Begränsat antal platser.

  Ett porträtt av August Strindberg (1849-1912), som utöver sitt författarskap även ägnade sig åt alkemi, fotografi, måleri och musik. "En djefla man som kan göra många konster".

  Läs mer

  • Klockslag 19:30
  • Pris 425 kr

  "Säker på att jag är osäker”

  Vem är man efter att barnen flyttat hemifrån? Vad ska man göra? Det försöker Johan Rheborg reda ut när han ger sig i kast med sitt nya liv i föreställningen “Säker på att jag är osäker – en standup om att inte veta". Det hyllade standup-proffset Johan Rheborg berättar om den osäkra och förvirrade privatpersonen Johan Rheborg. “Säker på att jag är osäker – en standup om att inte veta" har premiär på Draken i Göteborg den 9 februari 2018. Biljetterna finns ute nu.

  Johan Rheborg har de senaste åren turnerat med två hyllade föreställningar som båda blivit stora publiksuccéer. Standup-showen “Rheborg" som av Expressen beskrevs som "fullständigt halsbrytande komik” och soloföreställningen "En man som heter Ove" som spelades över 100 gånger och fick lysande recensioner. Samtidigt som han stod på scen förändrades familjelivet.

  – Efter 25 år som småbarnspappa så flyger barnen ur boet. Kvar står vi och funderar. Vem är jag? Vad vill jag? Vad tycker jag om saker och ting? I mitt fall är det solklart. Jag har ingen aning, berättar Johan Rheborg.

  Dessa funderingar är utgångspunkten i hans nya föreställning “Säker på att jag är osäker – en standup om att inte veta".

  – Jag är rätt säker på att jag är osäker på vem jag är och vad jag vill. Jag anstränger mig för att uppträda anständigt, ge plats för andra och hänga med när mina döttrar plötsligt blivit vuxna och debatterna kring middagsbordet hårdnar. Jag väger mellan känsla och logik och svaret blir hängande i luften som ett otydligt mummel. Det är svårt att lägga ut otydligt mummel på Instagram och Twitter, men jag har upptäckt att det blir väldigt skojigt när man börjar tala om det. Kanske kan även andra känna igen sig. Så, välkomna in i min hjärna där jag helt utan skyddsnät ger mig i kast med att hitta privatpersonen Johan Rheborg, säger Johan Rheborg.

  “Säker på att jag är osäker – en standup om att inte veta" har premiär den 9 februari på Draken i Göteborg.

  Producent är CS Nöje.
  Föreställningens längd ca 80 min. Ej paus
  Ingen åldersgräns

  Biljettpris 425:- + avgift

  Biljetter och mer information: www.johanrheborg.se

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 13:00

  Miljoner katter och massor av hattar.

  Björn Söderbäck bjuder in till en dramalek-föreställning som utgår från ”Sagan om den lilla, lilla gumman” (Beskow). Björn tar med barnen på jakt efter en ny katt (”Miljoner katter”) och ska med hjälp av apor försöka sälja hattar (”Massor av mössor”).

  Läs mer

  • Klockslag 12:00
  • Pris 120 kr

  Gråt är en komisk, tårfylld och musikalisk föreställning om hur vi förhåller oss till en av våra mest grundläggande uttryck - gråt. Låt den här Kulturförfriskningen flöda i tårar!

  Gråt som fastnar i halsen, tårar på kragen eller sprutande tårar av skratt.

  Forskning visar att kvinnor gråter i genomsnitt mellan 30 och 64 gånger per år, och män gråter mellan 6 och 17 gånger per år. Män tenderar att gråta mellan två och fyra minuter, och kvinnor gråter genomsnittligen i sex minuter.

   När vi gråter släpper kroppen automatiskt ut hormoner som fungerar som ett naturligt lugnande medel.

  Via sorgliga sånger som ”Om tårar vore guld”, ” I en sal på lasarettet”, ”Du måste gråta som en karl” dyker vi ner i havet av tårar, och följer strömmen för att få svar på frågor som:

  • Varför reagerar vi så starkt när vi ser en vuxen människa som gråter?
  • Hur skiljer sig manlig och kvinnlig gråt?
  • Varför gråter vi människor fortfarande? Nu, när vi kan kommunicera via språket.
  • Kan gråten vara ett vapen?
  • När borde vi ha gråtit, men inte kunnat?
  • Vad händer med ogråten gråt? Vad förvandlas den till?

  Och varför börjar vi kvinnor gråta när vi egentligen är förbannade?

  Katrin Sundberg har lång erfarenhet av att skriva teaterpjäser, krönikor och sketcher till  scen,Tv & radio. Hon har arbetet som skådespelare och regissör i över trettio år och har medverkat i en rad pjäser och musikaler.

  Daniel Sjöberg är skådespelare och sångare utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Han har arbetat på bl.a. Göteborgs Operan, Stockholms Stadsteater och Chinateatern och gjort huvudroller i t.ex. "Jesus Christ Superstar", "Sol, vind och vatten" och "Amadeus".

  Produktionen:
  Katrin Sundberg & Daniel Sjöberg samt en trio bestående av: 
  Lennart Simonsson- Piano
  Christoffer Schoug -Gitarr
  Tomas Bergquist - Bas
  Manus:  Katrin Sundberg
  Regi: Klas Wiljergård

  Föreställningens längd: 60 minuter.
  Biljetter 120 kr, inklusive lunchmacka och dryck, kan köpas på nortic.se eller på biblioteken i Täby. Kvarvarande biljetter säljs även på plats 1 timme innan föreställningens början.
  Plats: Täby kulturhus, Hörsalen, 4 våningen, Biblioteksgången 13, Täby.

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 11:00

  Kom och pyssla med oss!

  Vi pysslar allt möjligt utifrån Disneyfilmen Frost!

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 12:00
  • Pris 95 kr

  Välkommen till en musikalisk resa fylld av spännande möten och äventyr.

  Familjeföreställning från 4 år. Baserad på Tove Janssons berättelse om rädsla, utanförskap och ensamhet. Men framför allt om att få vara modig, att få bli sedd och vara tillsammans med andra.

  Till Peter Lundblads musik får vi följa Knyttet på hans resa från liten, ensam och rädd, till modig, stark och glad. På vägen träffar han på figurer som Hemulen, Mårran, homsor, Filifjonkan, Mymlan och Dronten, för att till slut finna en vän i Skruttet.

  Medverkande:

  •Maria Misgeld (tramporgel, autoharp, sång)

  •Theresia Billberg (slagverk, flöjt, sång)

  •Lisa Östborn/Isabel Reboia (sång)

  Kontakt:
  Kontaktcenter Täby 08-55 55 90 00 (Vardagar kl 7-18)
  Publikvärd 08-55 55 94 64 (I samband med föreställning)

  Läs mer