• Klockslag 19:00
  • Pris 380 kr

  Anders Berglund, Emmi Christensson och Christian Svarfvar bjuder på vintern och julens allra vackraste musik.

   

   

  Läs mer

 1. december
  • Klockslag 18:00

  Stina Ekblad läser dikter och berättar om sin bok "Här brusar strömmen förbi". Föranmälan!

  Skådespelaren Stina Ekblad berättar om sin självbiografiska bok Här brusar livet förbi.

  Föranmälan via detta formulär.

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  En helkväll till Dan Anderssons minne. 
  Filmaren Roger Persson visar en dokumentär.
  Trubaduren Johan Taube framför visor och tonsatta dikter. 

  Föranmälan till Näsbyparks bibliotek. 

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 460 kr

  Vaccinationsbevis krävs.

  Jonas Gardell ger sig ut på turné med en enklare version av succé-föreställningen som får dig att skratta tills du gråter, och som ingjuter glädje, hopp och livsmod.

  Längd: ca 1 tim 20 minuter.

  Kontakt: Rullstolsplatser bokas via Ticketmasters callcenter 0771-70 70 70. Begränsat antal rullstolsplatser, 2-3 stycken.

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Karby gård bjuder in till julmarknad. Allehanda konstverk, ljus, tomtar i huvudbyggnaden. 

  Matmarknad i Hönshuset. 

  1:a och 2: advent underhåller körerna Fyrklang och Täby toner.

  Öppettider

  lördag och söndag kl. 11-16

  Läs mer

  • Klockslag 15:30

  Var: Täby sporthall, Attundavägen 5-7 När: 12 december, kl. 15.30-16:45 samt kl. 19.00-20.15

  Äntligen är det dags igen för Täbys största luciatåg! 180 unga körsångare från Täby Musikklasser (åk 4-9) sjunger traditionella lucia- och julsånger och gör vackra ljusformationer. Biljetter finns på Tickster.

  Om vaccinationsbevis

  Vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens föreskrifter. Det innebär att besökare till luciakonserterna behöver visa upp ett godkänt vaccinationsbevis i samband med biljettkontroll. Det gäller personer som är 18 år eller äldre. Vaccinationsbevis kan beställas på E-hälsomyndighetens webbplats. Mer information finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.  

  Läs mer

  • Klockslag 16:00
  • Pris 100-200 kr

  och kl 19.00. Vaccinationsbevis krävs.

  Julstämning på Tibble teater - tradition och nyskapande i en härligt oväntad blandning

  Kl 16.00 och kl 19.00

   

  Foto: Urban Wedin

   

  Julsuccén kommer tillbaka till Täby!

  Romeo & Julia Kören ger traditionell julmusik nytt liv med sina lekfulla sceniska tolkningar. För dig som älskar teater, njuter av musik och uppskattar vackra bilder – kom och upplev Romeo & Julia Körens Julkonsert. Tradition och nyskapande i en härligt oväntad blandning där den vackra sången blandas med visuell fägring. Alltsammans kryddat med en varm överraskande humor.
  För alla åldrar.

  Längd: 1 timme 15 min

  I Julkonsert blåser Romeo & Julia Kören liv i den traditionella julmusiken med sina sceniska tolkningar. Tomtarna, Lucia och de tre vise männen får plats på scen men gör inte alltid som man tänkt sig. Det ljuder också av toner från medeltiden och renässansen och sångerna bär starka budskap och påminner om varför julen är vår största högtid. Skönheten, kärleken och värmen går inte att ta miste på.

  "Kören ger oss både välkända julmelodier och sådant som bryter sig in från oväntat håll. Kostymerna, med allt från tomtar till pilgrimer, tillför mycket. Julen kan inte anklagas för att vara minimalistisk, men Romeo och Julia Kören hittar det eleganta i jultraditionen, utan att mista stämningen. Som att dricka glögg ur ett champagneglas." /Gefle Dagblad

  "Det är av de bästa julkonserter jag har sett, med en kvalitet så mycket högre än hos de många plastiga paket som turnerar i landets konserthus under december. Julstämningen infinner sig direkt." / Arbetarbladet

  Julkonsert med Romeo & Julia Kören har spelat för utsålda hus på Dramaten sedan 2005.

  Romeo & Julia Kören, kända från Nobelfester och prinsessbröllop, har gjort sig ett namn som förnyare av traditionell körtradition. Sedan 1991 blandar ensemblen framgångsrikt musik och teater och turnerar i Sverige och i världen med sina föreställningar.

  Romeo och Julia körens hemsida

  Kontakt: Margreth Elfström, margreth.elfstrom@taby.se

   

  Bra att tänka på inför besöket

  • Vaccinationsbevis behövs för alla över 18 år  
  • Ta med ID och kom i god tid innan föreställningen för att undvika köbildning utanför teatern.
  • Våra publikvärdar skannar beviset när du kommer till entrén utanför Tibble teater. Sedan välkomnas du precis som vanligt in i foajén. 
  • Inga skannade data sparas i skanner eller hos Täby kommun.

   

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar. Mer information hittar du på taby.se/corona

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Välkommen till Täby torg den 21 december för att fira midvintersolståndet med en imponerande eldshow!

   

  Läs mer

  • Klockslag 16:00
  • Pris 150-200 kr

   

  Den klassiska julbaletten för hela familjen.

  Nötknäpparen

  Under natten mot juldagen upptäcker Marie att hennes dockor vaknat till liv. Hennes nya nötknäpparsoldat förvandlas till en prins. De ger sig ut på ett äventyr, där prinsen tvingas bekämpa Muskungen och hans armé.

  Musik: Pjotr Tjajkovskij

  Koreografi: Jurij Grigorovitj

  Speltid: 2 timmar 15 minuter

  Biljettpris: 200 kr, 25% rabatt för ungdomar t.o.m. 26 år. 10% för innehavare av Riksteaterns Scenpasset. Rabatterna kan inte kombineras.

  Från Bolsjojteatern i samarbete med Folkets Hus och Parker. Denna föreställning är en inspelning.

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

 2. januari
  • Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  Met bjuder på familjeopera i vinter med en charmerande sagoboks-föreställning.

  Denna uppsättning är en förkortad engelskspråkig uppsättning av Massenets Askungen. Operan har fått en ny översättning av den omtalade librettisten Kelley Rourke. Mezzosopranen Isabel Leonard gör rollen som prinsessan.

  Den är den mest älskade sagan av dem alla: en ung, vacker och kvinna övervinner styvfamiljens missgärningar mot henne, tar hjälp av sin gudmor som är en fé, vinner den kunglige friarens hjärta och lever lycklig i alla sina dagar.

  I närmare två tusen år har versioner av Askungen-historien spritt sig över hela världen, och inspirerat till tolkning av otaliga författare, dramatiker, musiker och filmskapare. I fin-de-siècle-operan av Jules Massenet blir titelfigurens dygd mer gripande genom hennes sorg – ibland till och med förtvivlan. Förutom de ikoniska elementen som är bekanta från Charles Perraults saga – vagnen gjord av en pumpa och den ensamma glasskon – tillför Massenet komedi, romantik och vemod till sin opera.

  Inspirerad av en upplaga av Perraults Askungen illustrerad av Gustave Doré, som laurent Pelly läste som barn, är uppsättningen genomsyrad av sagobokens fysiska, typografiska material. Den återskapar sidorna i en bok, med svartvit text som bildar scenens väggar, och karaktärernas och rekvisitans former ser ut som stora utskurna bokstäver. Med sin blandning av humor och mörker som speglar spänningarna i själva sagogenren, liksom dess fantastiska kostymer och kulisser, skapar uppsättningen ett magiskt landskap sett genom ett barns ögon.

  Dirigent: Emmanuel Villaum

  I rollerna: Isabel Leonard (Askungen), Emily D’Angelo (Prince Charming), Jessica Pratt (Fairy Godmother), Stephanie Blythe, Laurent Naouri (feuding guardians)

  Speltid: 1 timme 35 minuter

  Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

  För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Fo

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Snart är det äntligen dags för Funkisfestivalens deltävling i Täby. En show maxad med härlig musik och glädje. Välkommen att heja och sjunga med de 12 förväntansfulla tävlandena!

  När? Den 18 januari, klockan 18.00

  Var? Tibble teater

  Ingen föranmälan krävs

  Vad är Funkisfestivalen?

  Sveriges största melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Vinnaren i Täbys deltävling går vidare till semifinalen i april. Bakom står föreningen Funkisglädje. Deltävlingen arrangeras av Ung fritid och Ung kultur, Täby kommun.

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 460 kr

  Jonas Gardell ger sig ut på turné med en enklare version av succé-föreställningen som får dig att skratta tills du gråter, och som ingjuter glädje, hopp och livsmod.

  Längd: ca 1 tim 20 minuter.

  Kontakt: Rullstolsplatser bokas via Ticketmasters callcenter 0771-70 70 70. Begränsat antal rullstolsplatser, 2-3 stycken.

  Läs mer

  • Klockslag 16:00
  • Pris 180-240 kr

  Jewels har kallats världens första abstrakta helaftonsbalett. Den kan även ses som tre underbara baletter som länkas samman genom de juvelfärgade kostymerna.

  Koreografin skapades 1967 i New York, och hyllar de tre städerna Paris, New York och St Petersburg och de tre dansskolor, som förfinade världskända koreografen George Balanchine eleganta estetik.

  Balettens kostymer är inspirerade av ädelstenar och juveler. Smaragder skapades som en poetisk hyllning till den franska romantiska skolan, Rubiner hyllar den amerikanska Broadway-musikalen, medan Diamanter hedrar den klassiska ryska balettens virtuosa dansare.

   

  Musik: Gabriel Fauré (Rubiner), Igor Stravinskij (Rubiner), Pjotr Tjajkovskij (Diamanter)

  Koreografi: Gerorge balanchine

  Speltid: 2 timmar 20 minuter

  Biljettpris: 240 kr, 25% rabatt för ungdomar t.o.m. 26 år. 10% för innehavare av Riksteaterns Scenpasset. Rabatterna kan inte kombineras.

  Från Bolsjojteatern i samarbete med Folkets Hus och Parker

   

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  Bartlett Shers nyskapande uppsättning av Verdis dramatiska tragedi.

  När Tony Award-pristagaren Bartlett Sher förflyttar handlingen till 1920-talet kan vi räkna med snygg art deco-scenografi och eleganta kostymer, skapade av två designers som tillsammans vunnit hela åtta Tony Awards.

  Barytonen Quinn Kelsey gör rollen som Rigoletto för första gången på Met.

  Den första operan i Giuseppe Verdis ”trilogi” (som också inkluderar Trubaduren och La traviata) kretsar kring tre huvudpersoner: en hovnarr, briljant men trasig till kropp och själ, den sybaritiske adelsmannen han tjänar och narrens naiva tonårsdotter som hamnar mittemellan dem.

  Det är berättelse om kärleken i alla dess forme; föräldrakärlek, romantisk kärlek och fysisk kärlek, framspelad med berusande vacker musik och ett nyanserat och psykologiskt inkännande libretto.

  Med en handling som går från förförelse till kidnappning och i slutändan mord är operan i huvudsak berättelsen om en ödesdigert överbelastad ensamstående förälder som desperat vill skydda sin enda dotter.

  Dirigent: Daniele Rustioni

  I rollerna: Quinn Kelsey (Rigoletto), Rosa Feola (Gilda), Piotr Beczała (Hertigen av Mantua)

  Speltid: 3 timmar 10 minuter, två pauser

  Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

  För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

 3. mars
  • Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  Komisk enaktare som är en av Strauss mest omtyckta operor.

  Lise Davidsens kritikerhyllade tolkning av titelrollen Ariadne kan nu upplevas för första gången på Met.

  Librettot bygger delvis på den gamla antika myten om Ariadne. Denna berättar hur prins Theseus ger sig av till Kreta för att döda minotauren, och får hjälp av prinsessan Ariadne. Paret blir kära, men på resan till Aten stannar de till på ön Naxos, där Theseus passar på att smita iväg ensam. Ariadne beklagar sitt öde, men får snart fullt upp med både Harlekin, Hermes och Bacchus.

  Den enastående ensemblen har också mezzosopranen Isabel Leonard som kompositör för operan-i-operan kring vilken handlingen kretsar. Sopranen Brenda Rae gör den livliga Zerbinetta och tenoren Brandon Jovanovich är Ariadnes älskare.

  Dirigent: Marek Janowski

  I rollerna: Lise Davidsen (Ariadne), Isabel Leonard (kompositören), Brenda Rae (Zerbinetta), Brandon Jovanovich (Bacchus)

  Speltid: 2 timmar 50 minuter, en paus

  Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

  För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar. Mer information hittar du på taby.se/corona

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 201-280 kr

  Verdis maffiga kärleksdrama i fem akter på originalspråket franska.

  Don Carlos bygger på Friedrich Schillers drama och handlar om fördömd kärlek bland kungligheter, med spanska inkvisitionen som fond.

  Den anses idag allmänt vara en av kompositörens bästa operor. Det har inte alltid varit så, och Don Carlos tog tid på sig för att få en plats på Metropolitans standardrepertoar.

  Ursprungligen skapades den som en fransk grand opera i Paris. Met öppnade 1883, men ignorerade operan i nästan fyra decennier. En anledning till att Don Carlos erkännande dröjde, var att Verdi fortsatte att göra ändringar i en italienskspråkig version fram till 1886, och det finns fortfarande ingen ”standardversion”.

  Yannick Nézet-Séguin dirigerar en världsledande ensemble med tenoren Matthew Polenzani i titelrollen, sopranen Sonya Yoncheva som Élisabeth de Valois och mezzosopranen Elīna Garanča som Eboli.

  Sir David McVicars storslagna uppsättning är hans elfte på Met, vilket gör honom till en av operahusets populäraste och flitigaste regissörer på senare år.

  Dirigent: Yannick Nézet-Séguin

  I rollerna: Matthew Polenzani (Don Carlos), Sonya Yoncheva (Élisabeth de Valois), Elīna Garanča (Eboli), Günther Groissböck (Philippe II), John Relyea (Storinkvisitorn), Etienne Dupuis (Rodrigue)

  Speltid: 4 timmar 55 minuter, 2 pauser

  Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

  För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

 4. maj
  • Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  Äntligen får vi se Anna Netrebko som Turandot på Met!

  Mets regerande dramatiska sopran och superstjärna Anna Netrebko rolldebuterar som Turandot på Met i Franco Zeffirellis klassiska uppsättning av Puccinis underbara mästerverk.

  Yonghoon Lee är prinsen som vill vinna den iskalla prinsessans hand utan att  förlora huvudet, och som sjunger den episka opera-hiten ”Nessun dorma”. 

  Inspelning av livesändningen föregående kväll.

  Dirigent: Marco Armiliato

  I rollerna: Anna Netrebko (Turandot), Michelle Bradley (Liù), Yonghoon Lee (Calàf), Ferruccio Furlanetto (Timur)

  Speltid: 3 timmar 15 minuter, 2 pauser

  Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

  För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar. Mer information hittar du på taby.se/corona

  Läs mer

 5. juni
  • Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  En historia om kärlek som berättas genom den vackraste och mest virtuosa bel cantosång.

  Donizetti skrev Lucia di Lammermoor när han var på toppen av sin karriär, och operan har kommit att bli en av de mest älskade.

  I rollen som Lucia ser vi sopranen Nadine Sierra, som fascinerat Met-publiken i roller som Gilda i Rigoletto, Susanna i Figaros bröllop och Ilia i Idomeneo. Nu tar hon sig an en av operakonstens mest legendariska roller – den plågade hjältinnan i Lucia di Lammermoor.

  I rollen som Lucias älskade Edgardo ser vi den fantastiske mexikanska tenoren Javier Camarena. Lucia di Lammermoor på Met är en ny uppsättning av australiensiske teater- och filmregissören Simon Stone i hans Met-debut.

  Inspelning av livesändningen 21 maj.

  Dirigent: Riccardo Frizza

  I rollerna: Nadine Sierra (Lucia di Lammermoor), Javier Camarena (Edgardo), Artur Ruciński (Enrico), Matthew Rose (Raimondo)

  Speltid: 3 timmar 25 minuter, 2 pauser

  Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

  För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar. Mer information hittar du på taby.se/corona

  Läs mer