Om oss

Myrans fritidshem erbjuder inskriven verksamhet för barn i årskurs 4-6. Hit kommer man efter skolans slut, samt under skolans lov- och studiedagar. Vårdnadshavare ansöker om plats på fritidshemmet via e-tjänst.

Myrans mötesplats för högstadiet är i nuläget öppet några kvällar i veckan. Här får du som går i högstadiet och är mellan 13-16 år forma en rolig och meningsfull fritid i en trygg miljö. Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna och bli sedda, samt att vi aktivt arbetar med inkludering och medbestämmande.

På Myrans fritidshem kan du

  • Skapa och pyssla i vår ateljé.
  • Spela spel och röra dig i vårt aktivitetsrum.
  • Delta i gruppaktiviteter såsom bakning eller arrangera fest.
  • Läsa läxor eller bara ta det lugnt.
  • Delta i lekar och aktiviteter både ute och inne.

På Myrans mötesplats för högstadiet kan du umgås med dina kompisar, möta nya vänner, ta en fika, göra läxor, spela brädspel och mycket mer.

Här kan du utveckla dina intressen

Studera

Kom till oss och gör dina läxor. I vår studiehörna har vi bord och stolar så att ni kan sitta tillsammans eller var för sig och studera.

Kafé

Behöver du en energikick eller vill ta en fika finns ett möjligheten i kaféet.

Skapandehörna

I skapandehörnan kan du få utlopp för dina kreativitet. Här kan du bland annat måla, teckna och pyssla.

Aktivitetsrum

För dig som vill aktiveras finns vårt aktivitetsrum tillgängligt för dans och andra aktiviteter.

Var med och skapa event

På kvällarna anordnar vi olika aktiviteter och här vill vi att du är med och bestämmer vad som ska hända. Det kan vara allt från matlagning, utmaningar, filmkvällar, temakvällar och större arrangemang. Ibland kan våra aktiviteter ske på annan plats, till exempel utomhus eller utvalda utflyktsmål.

Myran är en jämställd verksamhet där alla är välkomna, och där alla behandlas med respekt och acceptans. Verksamheten är HBTQ-certifierad av RFSL, och arbetar aktivt med inkludering. På Myran är vi väldigt måna om din rätt att som deltagare påverka din egen fritid. Vi arbetar därför med demokrati och medbestämmande, så att alla som vill får chans att säga vad de tycker om verksamheten och påverka dess innehåll. Vi jobbar aktivt med barnkonventionen och all verksamhet lutar sig mot en framtagen värdegrund där ledorden är trygghet, glädje, mångfald och främjande.

Öppettider fritidshem

  • Måndag–fredag: 13.00–17.30
  • Lov- och studiedagar: 8.00–17.30

Öppettider för högstadiet

  • Måndag: 18.30–21.00
  • Onsdag: 18.00–21.00