Ny rektor för Hägerneholms rektorsområde

22 september 2022, kl. 13:54 - Förskola & skola

Daniel Palm är ny rektor för Hägerneholms rektorsområde. Här kan du läsa mer om honom och vad han ser mest fram emot i sin nya roll.

Hej och välkommen Daniel Palm, ny rektor för Hägerneholms rektorsområde!

- Tack, kul att vara tillbaka!

Tillbaka, har du jobbat i Täby tidigare?

- Jag började som historie- och religionslärare på Åva gymnasium för många år sen. Efter det har jag arbetat både som biträdande rektor och rektor i Åkersberga och Solna stad, därifrån jag kommer nu närmast.

Vad är det bästa med att jobba i skolan?

- Jag har ju världens bästa jobb! Om jag har en tuff dag på jobbet kan jag bara öppna dörren och gå ut i verksamheten – det ger mig glädje, och också en påminnelse om varför jag har det jobb jag har. Tillsammans strävar vi efter att elevernas skoldag, oavsett om det är i förskolan, skolan eller på fritids, ska vara meningsfull och lärorik. Fritidsverksamheten är en viktig del för elevernas trivsel och ett mer öppet och friare lärande.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap?

- I ett ord; delaktighet. För mig är det viktigt att vi, skolledning, medarbetare och elever, tillsammans utvecklar en bra lärmiljö där trivsel och lärande står i fokus. Det gör vi tillsammans genom att lita på varandra och att vi alltid gör vårt bästa. Genom starka och förtroendefulla relationer når vi våra höga förväntningar.

Mitt fokus är att varje lektion måste ha ett värde för både elever och medarbetare. Genom att utveckla varje enskild medarbetare känner eleverna en trygghet och vågar utmana sig själva. Det kan i sin tur bidra till högre måluppfyllelse och en ökad trivsel.

Vad ser du mest fram emot det kommande läsåret?

- Just nu är det att sätta mig in i alla delar inom Hägerneholms rektorsområde. Här ingår Hägerneholmsskolan, Byleskolan, Trädgårdsstadens förskola och Hägerneholms förskola. Det ska också bli roligt att träffa fler föräldrar och vårdnadshavare vid föräldramöten, föräldraråd och andra forum under läsåret. Jag känner mig väldigt välkommen!