Motivation på schemat för elever i åk 9

12 april 2022, kl. 08:56 - Förskola & skola

- Hon ser oss, vill att alla elever ska hitta sitt sätt att lära sig och hon skapar ett lugn i klassrummet, berättar eleverna i klass 9B på Skolhagenskolan på frågan varför de nominerat just sin textillärare Åse till Lärargalan.

År 2021 utsågs Åse Holm till Årets lärare i Täby efter att blivit nominerad till galan av klass 9B på Skolhagenskolan. Som en bonus för sitt engagemang fick eleverna en inspirationsföreläsning av Lärargalans grundare Beata Kull.

Temat för dagen var motivation. Beata berättade om sin resa, vad som inspirerade henne att starta den nationella galan och varför fler människor borde våga vara sig själv och följa sina drömmar. Hon delade också med sig av sina egna utmaningar i tonåren, som kantats av blyghet och dyslexi.

- Man kan inte vara bra på allt, men alla har sina styrkor och det gäller att hitta just det, säger Beata Kull.

”Våga vara dig själv”

Hon ber eleverna i klassen att blunda och tänka tillbaka på en stund där de gjort något som de verkligen älskar. Vem är du där och då? Eleverna uppmuntras sedan att berätta för sin bordsgranne om upplevelsen.

Sorlet stiger i klassrummet.

- Tänk bort alla rädslor som du kan tänkas ha, vad skulle du göra då? Alla i det här rummet har något som är unikt, något som ni kan bidra med till andra, säger Beata.

Lärargalan är en nationell gala som gick av stapeln för första gången 2016. Grundaren Beata Kull tycker att fler lärare förtjänar att hyllas för sina insatser.

- Sveriges skolor vimlar av energiska, kompetenta och motiverade lärare som varje dag gör skillnad för sina elever. Lärarkåren förtjänar respekt och högre status, säger Beata.

Läs mer om Lärargalan

Vem som helst kan nominera en lärare som de tycker förtjänar extra uppmärksamhet för sitt arbete. Läs mer på www.larargalan.se.