Näsbydalskolan tog emot utlandsbesök från Sydkorea

14 januari 2020, kl. 17:35

Den 14:e januari gästades Näsbydalskolan av en grupp på 20 personer från Sydkorea. Besöket innefattade presentation av rektor Susanne Heljestrand samt lektionsbesök.

Besöket från Sydkorea innefattade 20 personer med rollerna skolledare, inspektörer och pedagoger som arbetar med grundskoleelever.

Att besöka Näsbydalskolan, samt lektioner i NO, Matematik och Engelska gör man för att ta del av den svenska skolan och få med sig erfarenheter tillbaka och kunna arbeta vidare med framtidskoncept av utbildning och undervisningsmodeller.

Gruppen anlände kl. 08:30 till Näsbydalskolan och togs emot av rektor Susanne Heljestrand. Efter mottagande samlades alla för en presentation av verksamheten inom Näsbydalskolans rektorsområde, som innefattar Näsbydalskolan och Ytterbyskolan.

Besökarna var väldigt intresserade av arbetsprocesser och de system som används och det var många frågor under presentationen.

Efter presentation delades gruppen upp i tre olika delar och resten av förmiddagen gick åt till att göra klassrumsbesök och ge besökarna insikt i undervisningsmodeller.

Besöket avslutades med gemensam lunch i skolmatsalen där det bjöds på Spaghetti carbonara eller vegetariskt alternativ. Gruppen fortsatte sedan för vidare program på Täby Kommun.

Ett utbyte som detta ger en intressant insikt i olika undervisningsmetoder och modeller och man kan snabbt se många saker som skiljer våra länder vad gäller utbildningsupplägg och roller inom skolan. För båda parter är detta ett berikande utbyte och vi hoppas att vi i framtiden får möjlighet till fler intressanta internationella besök, säger Susanne Heljestrand.