Näsbydalskolan representerar Sverige i den Europeiska EUSO-finalen i Almada, Portugal

30 januari 2019, kl. 15:07 - Förskola & skola

Angelie Emling från Näsbydalskolan i Täby är en av sex elever som reser till Portugal och tävlar för Sverige i European Union Science Olympiad, en EU-olympiad i naturvetenskap i vår.

Efter Sverigefinalen den 29 januari stod det klart att Angelia Emling är en av de sex elever som kommer att representera Sverige i den prestigefulla och spännande EUSO tävlingen som i år genomförs i maj månad i Almada, Portugal.

Angelie Emling och Paul Kumlin från Näsbydalskolan i Täby var uttagna att tävla i Sverigefinalen 

Av de 2000 deltagarna i tävlingen lyckades Näsbydalskolans elever Angelie Emling och Paul Kumlin ta sig vidare till Sverigefinalen där 24 elever totalt tas ut. I denna tävling lyckas Angelie Emling ta en av de sex platserna som finns där man representerar Sverige. Vi tackar Paul Kumlin för en väldigt bra insats som denna gång inte räckte hela vägen till Portugal, men vi är så stolta över insatsen att ta sig till Sverigefinalen och vara en av de 24 finalisterna. En fantastisk bedrift och ett stort grattis! 

Träningsläger väntar inför finaltävlingen i Portugal

Att bli uttagen till EUSO och representera Sverige i EU tävlingen som detta år genomförs i Portugal är såklart väldigt stort.

Nu väntar ett träningsläger på 5 dagar vid Göteborgs Universitet för de sex elever som tagit sig vidare och där Angelie Emling ingår.

Tävlingen i Portugal genomförs sedan 4 - 11 maj 2019.

Här är samtliga elever som blev uttagna att representera Sverige i finalen:

  • Marcus Blixt, Kitas gymnasium, Göteborg
  • Angelie Emling, Näsbydalskolan, Täby
  • Ask Hällström, Gymnasieskolan Spyken, Lund
  • Stina Regnér, Procivitas Gymnasium, Malmö
  • Hampus Serneke, Katedralskolan, Lund
  • Anton Strand, Pär Lagerkvistskolan, Växjö

Näsbydalskolan har en Naturvetenskaplig inriktning

På Näsbydalskolan ska alla elever få möjlighet att tillägna sig kunskap av hög kvalitet och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar i en trygg och trivsam miljö. Näsbydalskolans lägger stor vikt vid att ge eleverna gedigna kunskaper i matematik och naturvetenskap.

Näsbydalskolans mål är att vara varje elevs bästa skola.

Gunilla Björnberg, NO och matematiklärare på Näsbydalskolan är enagerad i tävlingen och är såklart väldigt glad att få skicka Angelie Emling som representant för Sverige till EUSO finbalen i Portugal och vill samtidigt påpeka att båda eleverna har gjort en fantastisk insats i denna Sverigetävling vilket bara det är en bedrift att ta sig vidare till. Stort grattis till er båda för dessa framgångar!
Susanne Heljestrand, rektor på Näsbydalskolan är väldigt glad för detta besked och att Näsbydalskolan kan mäta sig i konkurrensen med elever som går spetsutbildningar i hela landet visar att vi har en hög motivationsnivå samt att vi tar vara på varje elevs bästa förutsättningar. Susanne gratulerar både Paul Kumlin och Angelie Emling till deras storartade insatser.

För mer information om tävlingen samt Näsbydalskolans tidigare framgångar i EUSO sammanhang, se tidigare nyhet om Sverigefinalen här.

European Union Science Olympiad är en tävling i naturvetenskap och är uppbyggd som en lagtävling. Deltagarna ska lösa praktiska och laborativa uppgifter inom ämnena biologi, fysik och kemi. Den stora finalen anordnas i år i Portugal och vid Sverigefinalen som avgjordes den 29 januari blev Angelie Emling uttagen i laget som ska representera Sverige.