Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. 

Anmäl dig till Ung kultur

Anmälan

Ung kulturs kurser gäller barn och unga 7-20 år som är bosatta i Täby kommun. Anmälan till en kurs sker i kurskatalogen StudyAlong.

Uppsägning av en plats sker via Täby kontaktcenter. I januari 2020 startar Ung kultur, ett nytt koncept för Täby kulturskola.

Anmälan genom kurskatalogen StudyAlong

Du anmäler dig till teater-, konst- och musikkurser i kurskatalog StudyAlong. Aktuell kursinformation om tider och åldersgrupper för musik, teater och konst hittar du på respektive ämnessida. 

Introduktion för ansökan till Ung kultur (181,05 KB)

Betalningsvillkor (pdf)

I januari 2020 startar Ung kultur

Ung kultur är nytt koncept för Täby kulturskola, som införs från januari 2020. Där kommer musik att ingå i form av gruppundervisning med elevinflytande och samarbeten mellan olika kulturuttryck i verksamheten.

Alla elever som spelar instrument, får sånglektioner eller går på ensemblekurs i den kommunala musikskolan kan fortsätta göra det fram till slutet av höstterminen 2019. Nuvarande elever kommer under höstterminen erbjudas att söka plats hos ny utförare inför vårterminen 2020. Eleven kan då välja att söka individuell musikundervisning hos privat utförare eller gruppundervisning i den kommunala verksamheten Ung kultur.

Uppsägning av kursplats

För att säga upp din plats på Ung kultur mailar du din uppsägning till kc@taby.se. Har du dessutom ett låneinstrument behöver du kontakta instrumentuthyrning. Instrumentet ska återlämnas så fort som möjligt efter genomförd uppsägning. 

Obs! Det räcker inte som uppsägning att utebli från lektion eller informera läraren om att du slutar på kursen. En uppsägning måste ske enligt instruktioner ovan. Uppsägningstiden till våra kurser är två månader. Passerar våra brytdatum 30 juni för höstterminen och 1 december för vårterminen är eleven återanmäld och betalar även för kommande termin.