Nya kurser våren 2023

23 januari 2023, kl. 16:52

Nu har du som är 7–12 år chansen att vara med i Ung kulturs nystartade grupper inom musikal, teater, gitarr och musikverkstad.

Läs mer här och klicka på kursens rubrik för att komma vidare till kurskatalogen och anmälan.

Teater- och musikalkul för dig som är 7–8 år

På ett lustfyllt och lekande sätt provar vi på sång, dans och teater. Genom olika lekar och övningar utforskar vi hur det är att stå på scen. Mot slutet av terminen bjuder vi in föräldrar för att se vad vi gör på en lektion. Kanske visar vi upp ett litet nummer eller en scen med de som vill. Lektionstiden är 60 minuter. Inga förkunskaper behövs.

Onsdagar klockan 17.45–18.45 med Lydia Lindholm.

Gitarr för dig som är 7–9 år

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i gitarr och gärna spelar tillsammans med andra. Gruppen får prova gehörsspel, noter och improvisation. En del av lektionen innehåller spel tillsammans med andra instrument- och sånggrupper i Ung kulturs musiklabb. Inga förkunskaper behövs.

Tisdagar klockan 16.00–17.15 med Magnus Grönlund.

Teater för dig som är 9–12år

På teaterkursen får du lära dig att ta plats och stå inför publik. Genom improvisationsövningar skapar eleverna scener, karaktärer och fördjupar kunskapen om olika teaterbegrepp. Under vårterminen sätter gruppen upp en föreställning med ljud, ljus, kostym och scenografi. Alla deltar med idéer och tankar inför pjäsen. Lektionstiden är 90 minuter. Inga förkunskaper behövs.

Tisdagar klockan 18.00–19.30 med Leo Matthis Dickson.

Musikverkstad för dig som är 10–12år

Musikverkstad är en introduktion till Ung kulturs alla ämnen. På kursen får du i huvudsak bekanta dig med olika instrument och skapa musik, men också pröva på andra konstformer som bland annat bild, textskapande eller olika teaterelement. Vill du lära känna Ung kultur musik och prova på flera ämnen är det här kursen för dig. Lektionstiden är 60 minuter. Inga förkunskaper behövs.

Tisdagar klockan 18.45–19.45 med Margaretha Persson Staf.

 

Du är också välkommen att besöka våra kurssidor konst, musik och musikal och teater för att se hela Ung kulturs kursutbud. Är du intresserad av en kurs som redan är full är du välkommen att lämna en intresseanmälan inför kommande terminer.