Täby kommun satsar på ny simhall med familjebad och vattenrutschkanor

7 maj 2019, kl. 11:54 - Fritid & kultur

Täbys nya simhall blir en komplett friskvårdsanläggning för lek, motionssim och avkoppling. För att locka barn och ungdomar investerar Täby kommun i vattenrutschkanor och familjebad. Detaljplanen antogs av kommunfullmäktige 23 april 2019.

Täbys nya simhall som ska ligga i hörnet Bergtorpsvägen-Stora Marknadsvägen ska erbjuda en komplett friskvårdsanläggning för lek, motionssim och avkoppling. Simhallen får en 50-metersbassäng, två höj- och sänkbara multibassänger, familjebad och två vattenrutschkanor med en fallhöjd på cirka tio meter. I anslutning till simhallen ska också finnas gym, bastu och servering.

Solceller på taket

-Simhallen byggs för att bli långsiktigt hållbar och får solceller på taket till exempel. Dessutom blir byggnaden energieffektiv då överskottsenergi från de olika systemen återvinns vilket bidrar till lägre energiförbrukning för att uppnå en god driftsekonomi, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Även gestaltning och material byggs med hög kvalitet. Fasaden får vit och svart betong samt en del med vit perforerad plåtfasad som får bakgrundsbelysning vilket skapar variation över dygnet.

-Täby kommun bygger en ny modern simhall i linje med kommunens ambitioner att skapa möjligheter för ungdomar att vara aktiva i föreningslivet. Vattenrutschkanorna tror jag kommer bidra till att simhallen blir populär bland barn och unga i Täby, säger Birgitta Kaasik ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Detaljplanen antogs av kommunfullmäktige 23 april 2019. Beräknad byggstart för simhallen är 2020.