Spaden i jorden för Täby park

23 mars 2018, kl. 14:10 - Stadsplanering & trafik

Med varsin blå planteringsspade och ett gran- eller tallskott i händerna stod de på rad i lördags: Leif Gripestam (M) kommunstyrelsens ordförande, exploatörerna som bygger första etappen i Täby park och två elever från Byängsskolan.

Planteringen av tall- och granskotten fick markera starten för Täby park som nu börjar byggas. Skotten kommer så småningom få växa i den gröna slinga som ska gå igenom stadsdelen.

- Vi har just tagit första spadtaget för all den utveckling som sker på det här sjuttio hektar stora området, som är lika stort som två Gamla stan. Det kommer naturligtvis påverka Täbys utveckling positivt och är en del av den stadskärna vi bygger i centrala Täby, säger Leif Gripestam (M), kommunstyrelsen ordförande.

Första etappen

I Täby park kommer minst 6 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser byggas. De aktörer som nu börjar bygga första etappen, vilken motsvarar detaljplan 1 och 2, är JM, Riksbyggen, Skanska, SSM, Titania, Trygghem och Täby Park exploatering AB.

Elever från Byängsskolan

Med vid spadtaget fanns också eleverna William Åberg och Leif Ghanam som går i årskurs 9 i Byängsskolan. De bjöds in i samband med att deras klass besökte kommunens projektkontor som ligger i Läktarbyggnaden i Täby park.