Nu har Täby allé öppnat

1 oktober 2018, kl. 18:04 - Stadsplanering & trafik

Den 1 oktober öppnade Täby allé vid trafikplatsen i Roslags-Näsby. En ny vägförbindelse mellan trafikplatsen och Täby centrum.

Med första bilen på nya delen av Täby allé invigde Johan Algernon (M) som är ordförande i stadsbyggnadsnämnden sträckan som går parallellt med E18.

-Nu kommer trafiken flyta bättre. Trafikplatsen är en av de stora portarna till Täby och Täby allé blir en genväg från trafikplatsen vidare till Täby centrum, säger Johan Algernon.

Täby allé går från den västra rondellen vid Roslags-Näsby trafikplats, förbi Grindtorp och vidare mot Stora marknadsvägen och Täby centrum.

Del i ombyggnaden av trafikplatsen

Utbyggnaden av allén är en viktig del av ombyggnaden av trafikplatsen som påbörjades sommaren 2016.

Öppnar successivt

Nya trafikplatsen öppnar successivt och blir helt klar vid årsskiftet. Härnäst väntar färdigställandet av den nya bron över E18.

Det är Trafikverket som ansvarar för trafiken på E18 och som är beställare av trafikplatsen. Täby kommun är medfinansiär i projektet där även Täby allé ingår. Kommunen utvecklar samtidigt gång- och cykelnätet på lokalgatorna, nya busshållplatser och en ombyggnad av Centralvägens korsning med Grindtorpsvägen.