Huvudbiblioteket renoveras och flyttar tillfälligt in i Täby centrum

21 augusti 2017, kl. 16:41 - Stadsplanering & trafik

Huvudbiblioteket i Täby ska renoveras. Under renoveringstiden kommer biblioteket att flytta till lokaler inne i Täby centrums galleria.

Den 24 april öppnar biblioteket den första av två lokaler i Täby centrums galleria. Lokalen är 300 kvadratmeter och ligger på plan två i gallerian, mitt emot utgången från Clas Ohlson. Den 8 maj öppnar preliminärt den andra lokalen i nära anslutning, som är något mindre till ytan.

Flytten till de nya lokalerna innebär att huvudbiblioteket kommer hålla stängt från den 3 april och öppna igen i de tillfälliga lokalerna i Täby centrum den 24 april. Mer information kring återlämning av böcker finns på bibliotekets webbplats bibliotek.taby.se

På biblioteket i Täby centrum kommer du kunna låna ett urval av alla böcker samt läsa tidningar och tidskrifter. Möjlighet finns också att beställa böcker från andra filialer till biblioteket i Täby centrum. Just nu undersöks förutsättningarna för att kunna erbjuda datorer för surf, ordbehandling och möjlighet att läsa tidningar digitalt via Pressdisplay. Möjligheter att kopiera och betala avgifter med kontanter kommer att vara begränsade.

I den mindre lokalen som öppnar 8 maj kommer det att finnas en barnavdelning. Lokalen riktar sig främst till barnfamiljer med bild- och pekböcker för utlåning. Böcker för äldre barn och ungdomar kan beställas till biblioteket.

- Just nu undersöker vi möjligheterna att kunna erbjuda evenemang för vuxna i de tillfälliga bibliotekslokalerna, som till exempel litteraturkvällar och bokcirklar, säger Heli Renman, bibliotekschef.  

Information om olika aktiviteter finns i evenemangskalendern på bibliotek.taby.se

Öppettider för biblioteket i Täby centrum

Måndag-torsdag klockan 09.00-20.00 Fredag klockan 09.00-18.00 Lördag klockan 11.00-16.00 Söndagar är biblioteket stängt

Bibliotekshuset rustas för framtiden

Under februari till oktober görs en teknisk upprustning av bibliotekshuset, som invigdes 1972. Lokalerna kommer att bli modernare med bland annat två hissar och bättre tillgänglighet. Huvudbiblioteket kommer även erbjuda söndagsöppet och möjlighet att lämna tillbaka böcker från Biblioteksgången i en drop-in-box när biblioteket är stängt. Biblioteket kommer att få fler studieplatser och laddningsstationer för egna datorer. Dessutom planeras programverksamheten att utökas.

Samtidigt som bibliotekets lokaler moderniseras kommer även Ung teaters lokaler på plan två rustas upp. En ny mötesplats för ungdomar från 16 år och uppåt färdigställs på samma våning och beräknas öppna i början av hösten 2017.

Kontakt: Bibliotekschef Heli Renman, 08-555 590 00