Om oss

Allégården är ett demensboende med 24 platser vid Näsby Allé nära E18. Boendet ligger i en lugn miljö med villor runt omkring. Bussarna stannar utmed E18 och därifrån tar det cirka 10 minuter att gå. Boendet har tre avdelningar med åtta platser på varje avdelning.

Boendet är fördelat på tre våningar. Lägenheterna är cirka 30 kvm stora och utrustat med eget pentry. Varje avdelning har ett gemensamt serveringskök, allrum och balkong. Uteplats finns på bottenplan.

På bottenplan finns även ett stort aktivitetsrum där vi har olika aktiviteter så som bingo och sittgymnastik och ibland är det musikunderhållning. Aktiviteterna planeras efter årstid, högtider och tradition.

Så jobbar vi

På Allégården är de boende i fokus. Du som bor hos oss ska alltid bemötas med respekt, värdighet och lyhördhet. Vi vill att du ska känna dig delaktig i den vård och omsorg som du får.

När du flyttar in tar vi fram en genomförandeplan tillsammans med dig och om du vill tillsammans med anhörig eller närstående. Genomförandeplanen ska sedan följa dina behov och anpassas efter dina förutsättningar vilket betyder att den också uppdateras regelbundet.

Måltider

Måltiderna är en viktig stund för oss på Allégården. Du bestämmer själv om du vill äta tillsammans med andra boende eller själv i din lägenhet.

Lunch och middag kommer färdiga ifrån Sodexo. Frukost, mellanmål och kvällsmål tillagar vi själva. Blir du hungrig under natten så är det inget problem då du även då kan få mat. Helger och högtider uppmärksammar vi med olika specialiteter.

Personal och kompetens

Hos oss arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor och rehab-personal. När du flyttar in får du en kontaktperson som har huvudansvaret för din vård och omsorg.

  • Sjuksköterska finns på platsdagtid måndag till söndag. Övrig tid finns ett mobilt sjukskötersketeam att tillgå
  • Patientansvarig läkare besöker boendet en gång per vecka och vid behov
  • Tandhygienist besöker oss och utför munhälsobedömningar