Täbys huvudbibliotek flyttar tillbaka till nyrenoverade lokaler i Täby kulturhus

28 november 2017, kl. 10:14 - Fritid & kultur

Biblioteket har under renoveringstiden funnits i tillfälliga lokaler i Täby centrum stänger. Det stänger den 2 december och öppnar igen i januari i ordinarie lokaler i Täby kulturhus (Bibliotekshuset).

Huvudbiblioteket har genomgått en renovering och lokalerna har moderniserats för ökad tillgänglighet. Återflytten innebär att huvudbiblioteket är stängt från och med 2 december för att öppna igen i januari i de nyrenoverade lokalerna.

Återlämning av böcker

Till och med den 2 december kan du lämna tillbaka böcker på biblioteket i Täby centrum. Lån som skulle förfaller 30 november eller senare har förlängts in i januari. Korttidslån, filmer och tidskrifter kan ha kortare lånetider. Under tiden huvudbiblioteket är stängt kan du lämna tillbaka dina lånade böcker på filialbiblioteken i Täby.

Vill du lämna tillbaka en försenad bok och betala eventuell förseningsavgift kan du göra det på filialbiblioteken eller via Mina sidor på webben. Kontaktuppgifter till filialbiblioteken och Mina sidor hittar du på:

Täby biblioteks webbplats

Ett modernare bibliotek med ökad tillgänglighet

I januari öppnar ett ljusare och modernare huvudbibliotek med särskild evenemangssal och fler studieplatser. Biblioteket kommer även erbjuda söndagsöppet och möjlighet att lämna tillbaka böcker när biblioteket har stängt. Under våren väntar författarbesök av bland annat Karin Bojs och Åsa Moberg. Håll utkik på taby.se för exakt datum när biblioteket öppnar.