70 000 invånare och 10 000 företag i Täby kommun

23 november 2017, kl. 09:24 - Jobb & företagande

Täby växer och under hösten har kommunen överstigit 70 000 invånare och 10 000 företag. Vi träffade Ultimate Pepproom AB som är det 10 000:e företaget i Täby kommun.

Christopher Wänfelt är 31 år, VD och grundare bakom det 10 000:e företaget i Täby, Ultimate Pepproom AB. I samband med att han i våras flyttade ihop med flickvännen i Täby bestämde han sig för att säga upp sig från sitt arbete som el-konsult och satsa helhjärtat på att förverkliga planerna med att driva företag.

Christophers affärsidé handlar om att skapa ett träningskoncept för fysisk aktivitet på arbetsplatser. Idén kom när han för två år sedan lyssnade på radioprogrammet "Kropp & själ" där de diskuterade svårigheten många känner med att få till träning i sin vardag. Sedan dess har Christopher utvecklat sin idé och fått mycket stöd från vänner och mentorer som har erfarenhet från entreprenörskap.

Effektiva träningspass på fem minuter

Pepproom riktar sig till företag och organisationer som vill ge medarbetarna en chans till effektiva mikropauser med fem minuters träningspass. Träningspassen genomförs enskilt i ett specifik träningsrum på cirka 10 kvadratmeter på arbetsplatsen som Pepproom iordningställer. Han kallar rummet "Det aktiva vilorummet". Företaget erbjuder också föreläsningar om träning och hälsa, gruppträningar och massage.

– Fysisk aktivitet är ofta lösningen på mycket. Genom att göra det enkelt och tillgängligt kan företagen minska sjukfrånvaron och stressnivåerna, berättar Christopher.

Täby växer som företagskommun

Täby kommun strävar efter att erbjuda ett gott företagsklimat som främjar entreprenörskap, innovation och framtidstro.

– Vi vill vara Sveriges bästa företagskommun. Att vi nu uppnått 10 000 företag i kommunen är en signal på att vi är på rätt väg, säger Camilla Brodin (KD), ordförande i arbetsmarknads- och näringslivsutskottet i Täby.

Fredag den 24 november firar vi att Täby kommun nu är 70 000 invånare och 10 000 företag. Välkommen att träffa politiker och tjänstemän i Täby centrum mellan 10.00–20.00.