Jan Eliasson besökte Näsbyparksskolan

19 mars 2024, kl. 14:31 - Förskola & skola

Tre personer pratar med varandra.
Förra veckan fick eleverna i årskurs nio på Näsbyparksskolan finbesök från den tidigare toppdiplomaten och vice generalsekreteraren i FN, Jan Eliasson. Ett besök de sent kommer att glömma!

Eliasson höll en gripande föreläsning för eleverna där han delade med sig av sin uppväxt och sina erfarenheter från den internationella diplomatin och världspolitiken. Eliasson betonade vikten av ordets kraft och uppmanade eleverna att sträva efter att bli framgångsrika medlare och förhandlare i sina roller som globala medborgare. Han diskuterade det aktuella världsläget och uttryckte oro för den politiska situationen inför det kommande valet i USA.

Höjdpunkten på föreläsningen var när Eliasson överlämnade den symboliska "demokratistafettpinnen" till publiken och uppmanade dem att fortsätta arbeta för en stark demokrati. Eleverna visade stor respekt och uppmärksamhet under hela föreläsningen, vilket gjorde tillställningen till en minnesvärd och betydelsefull händelse för alla på plats. Eleverna var djupt imponerade och inspirerade efter deras möte med Eliasson.