Henrik Nilsson från Inrego är Årets företagare i Täby

26 april 2024, kl. 13:09 - Jobb & företagande

Till applåder och jubelrop tog Henrik Nilsson, grundare och vd på Inrego, emot diplom och blommor av Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande, Eva von Wowern (KD), gymnasie- och näringslivsnämndens ordförande samt Henrik Emilson, ordförande för Företagarna Täby.

Prisceremonin ägde rum på den årliga företagarträffen som Henrik Nilsson var inbjuden till som föredragshållare. Han berättade med stort engagemang hur Inrego startade med ett utskick till trafikskolor som ville köpa begagnade datorer till sina körelever till att nu – nästan trettio år senare – omsätta nära en halv miljard kronor. En fantastisk utveckling! 

– Årets pristagare är verkligen en pionjär inom cirkulär ekonomi. Det är väldigt roligt att ett så innovativt och framgångsrikt företag har valt att ha sin verksamhet i Täby. Stort grattis, Henrik Nilsson med personal, och lycka till i den kommande regionfinalen! säger Eva von Wowern (KD), gymnasie- och näringslivsnämndens ordförande.

Årets företagare delas ut varje år av organisationen Företagarna. För att bli nominerad till priset ställs höga krav på bland annat lönsamhet och tillväxt, att företagaren ska vara en ledare och förebild samt ha ett majoritetsägande i företaget.