Så minskar du din energianvändning

21 mars 2023, kl. 15:25 - Bygga & bo

Bor du i småhus och vill minska din energianvändning? Då är du välkommen att delta på vårens webbinarier om värmesystem, ventilation och isolering.

Många småhusägare är angelägna att minska sina energikostnader på grund av rådande prisläge. Därför ordnar den regionala energi- och klimatrådgivningen en serie webbinarier under våren där du får konkreta råd och tips på åtgärder.

3 april – Så optimerar du ditt värmesystem

Är din elräkning hög trots att du har ett bra värmesystem? Fungerar inte värmepumpen som den ska? Då kan det vara dags att se över ditt värmesystem. Du lär dig hur du tar hand om ditt värmesystem så att det fungerar så effektivt och med så låg energianvändning som möjligt. Du får också reda på hur du kan styra ditt värme- och ventilationssystem – så kallad smart styrning.

5 april – Så byter du ditt värmesystem

Har du ett gammalt värmesystem som drar mycket el? På webbinariet går vi igenom vilka värmesystem du kan byta till. Vi tipsar också om hur du byter till olika system och vad som är bra att ha koll på.

27 april – Så får du bra ventilation

När vi energieffektiviserar våra hus är det lätt att glömma ventilationen. Det kan leda till sämre inomhusluft. På webbinariet får du veta mer om hur du kontrollerar att du har bra ventilation hemma. Och hur du kan förbättra din ventilation om det behövs. Vi tar också upp hur du kan återvinna värmen ur frånluften på ett energismart sätt.

16 maj – Så isolerar du ditt hus

Mycket värme går förlorad på grund av otäta hus. Hur kan du täta ditt hus på ett bra sätt utan att få fuktskador? Vilken åtgärd ger mest energibesparing för pengarna? Och hur går du tillväga om du vill isolera ditt hus? På det här webbinariet får du tips och råd om isolering.

Webbinarierna sänds digitalt på kvällstid och är kostnadsfria.

Anmäl dig till webbinarierna, (energiradgivningen.se)