Tibblehemmet övergår till kommunal regi

11 januari 2023, kl. 15:23 - Omsorg & stöd

Två personer syns bakifrån och håller varandra i handen
Den 11 januari 2023 övergår verksamheten på äldreboendet Tibblehemmet till kommunal regi. Hösten 2021 fattade socialnämnden beslut om övergången.

Verksamheten på Tibblehemmet har drivits av Norlandia Care AB och när avtalet nu upphör övergår verksamheten till att drivas av kommunen. Övergången ska ske tryggt och smidigt för såväl boende som personal. All personal har erbjudits anställning i kommunen och de flesta har tackat ja.

Tibblehemmet har 99 lägenheter och finns centralt i Täby. Lokalerna är modernt renoverade och det finns gemensamma utrymmen med till exempel pub, tesalong, bibliotek och spa.

I Täby finns för närvarande 12 äldreboenden. Med Tibblehemmet så kommer tre av dem drivas i kommunal regi och övriga i privat regi.

– Äldre i Täby ska erbjudas en äldreomsorg som kännetecknas av hög kvalitet och vi ser fram emot att utveckla verksamheten med trygghet i fokus. Vi välkomnar också cirka 100 nya medarbetare till kommunen vilket är väldigt roligt, säger Thomas Nilsonne (M), ordförande i socialnämnden.

Personal och boende hälsades välkommen med tårta, bubbel och underhållning.