Opera inleder vårens kulturprogram i Täby

13 januari 2023, kl. 07:58 - Fritid & kultur

Ett bildcollage för vårprogrammet.
Vårens kulturprogram bjuder på en hel del för både vuxna och barn. Först ut är operan Fedora på Tibble teater den 14 januari – en livesändning direkt från operahuset Metropolitan i New York.

Tibble teater visar flera livesända operaföreställningar under våren. Här visas även Peter Åbergs Talanglös för den som vill se magisk jonglering och akrobatik i högt tempo. På samma scen visas Sirqus Alfons pulshöjande cirkusföreställningen Play 3.0.

Under Runrikets Vikingahelg i Täby kyrkby i slutet av maj kan du besöka en vikingatida marknadsplats till forntida toner. Ta del av vikingalekar, mysteriespel med Täby Spelsällskap och lär dig om runor med Stockholms läns museum.

I juni är musikalen Grannfejden på Rönninge by tillbaka där du genom sanning och sägen får veta mer om Täbys historia på ett lustfyllt sätt. Medverkar gör Täby hembygdsförening och ungdomar från Ung kulturs teaterverksamhet.

Under våren kan du även ta del av kulturförfriskningar och kulturmatinéer i kulturhuset och ta del av författaraftnar på biblioteken. Biblioteken har även filmvisningar och andra evenemang för barn i olika åldrar.

Vårens kulturprogram och andra evenemang i Täby.