Vårens nattvandringar har startat

21 april 2023, kl. 09:04 - Fritid & kultur

Nattvandring är ett återkommande initiativ som genom vuxnas närvaro skapar trygghet bland ungdomar under kvällar och nätter. Nu har vårens nattvandringar startat med engagerade vuxna från idrottsföreningar och andra frivilliga föräldrar.

Varje fredag och lördag klockan 20.00 samlas några Täbybor utanför kommunhusets entré innan nattvandringen startar. De flesta är engagerade i olika idrottsföreningar och gör stor skillnad för att öka tryggheten bland ungdomar ute om kvällarna. Kommunvakterna är också på plats för att svara på frågor och förmedla kommunens lägesbild. Innan nattvandringen startar delas alla som är med in i grupper som beger sig till olika platser i Täby där unga finns.

Vissa tillfällen möter även polisen, ordningsvakterna på Täby torg och fältassistenter upp.

Täby kommun riktar stort tack till följande idrottsföreningar som deltar i år:

  • Roslags Näsby scoutkår
  • Täby FK (fotboll)
  • Viggbyholms IK (hockey)
  • Viggbyholms IK FF (fotboll)
  • Täby FC (innebandy)

Vi välkomnar fler engagerade vuxna att delta!

Nattvandringarna pågår fram till klockan 00.15. Alla vuxna över 18 är välkomna att delta i nattvandringen utan krav på föranmälan. Årets nattvandringar pågår fram till 9 december med några uppehåll under sommaren.

Är du intresserad? Då är det bara att komma till kommunhusets entré klockan 20.00 fredag och/eller lördag kväll

Varför är det viktigt att nattvandra?

Genom att öka vuxnas närvaro för att skapa trygghet i miljöer där barn och ungdomar vistas är alltid viktigt. Det handlar om att finnas där, fråga hur någon mår, lyssna, kanske plåstra om eller låna ut mobilen. Innan passet börjar delar alla nattvandrare upp sig och besöker olika platser i Täby. Efter varje nattvandring lämnar deltagarna in en händelserapport som blir ett viktigt bidrag till kommunens trygghetsskapande arbete.

Nattvandring i Täby kommun