Välkommen till fritidsmässan Min fritid på lördag

19 september 2022, kl. 14:52 - Fritid & kultur

Lördagen den 24 september anordnas fritidsmässan Min fritid för personer med funktionsnedsättning. Under dagen får besökare prova på flera olika aktiviteter och få information om vad Täby och andra kommuner erbjuder inom kultur- och fritidsområdet.

Mässan Min fritid är en återkommande mässa där flera kommuner i Stockholmsregionen visar upp och berättar vilka idrotter, kultur, - fritidsaktiviteter de erbjuder för personer som har en funktionsnedsättning. Syftet är att besökarna ska få bra information om hur utbudet ser ut i de olika kommunerna och få chans att prova på aktiviteter utifrån sina egna behov och intressen. Alla är välkomna oavsett ålder eller var man bor.

I år är Täby kommun värd för mässan som avslutas med disco för de som tycker om musik, vill umgås och lära känna andra.

Program

Mässa klockan 10.00−15.00
Plats: Tibble sportcentrum, Attundavägen 5 i Täby och i Täby kommunhus, Esplanaden 3

Disco klockan 18.30−21.00
Täby kommunhus, Esplanaden 3

Prova på en idrott

Under dagen anordnas en mängd olika idrottsaktiviteter för besökare att prova på. Programmet bjuder på gymnastik, tennis, badminton och basket. Det blir även golf, cheerleading, showdown (pingis för synskadade), och frame-fotboll (för de som använder bakåtvänd rollator).

Scenframträdanden

Mässan bjuder även på sång- och dansuppträdanden vid olika tillfällen. Bland annat körsång från kulturskolan och artister från Funkisfestivalen.

Upptäck mötesplatser, kulturskolor och bibliotek

För de som är nyfikna på vilka mötesplatser det finns att besöka kan passa på att träffa fritidsledare och annan personal från kulturskolor och bibliotek. Oavsett intresse finns en hel del verksamheter att vända sig till för att utveckla sina fritidsintressen och hitta gemenskap tillsammans med andra.

Program och annan praktisk information inför fritidsmässan Min fritid