Upplev och upptäck kulturen på Kulturhusets dag

14 november 2022, kl. 14:48 - Fritid & kultur

Varmt välkommen till Kulturhuset dag lördagen den 19 november klockan 12.00–17.00. Det blir en dag fylld av teater- och musikföreställningar, workshops och visningar av konst och kultur för barn, unga och vuxna.

På lördag öppnar kulturhuset upp för dig som vill uppleva kultur och är nyfiken på den kreativa verksamhet som finns här året om.

Under dagen finns något för alla åldrar. Elever på kulturskolan Ung kultur bjuder på musik- och teaterföreställningar. Musikrum, teaterloge och konstateljé är öppen för barn och unga som vill prova på att skapa, sjunga, spela musikinstrument och är nyfiken på teater. Under dagen anordnas även kulturskoleloppis.

Esplanad håller öppet för de som vill ta en fika och är nyfikna på denna välbesökta mötesplats för unga på gymnasiet. Under dagen kan besökare se en konsertfilm, framkalla och smycka ett eget foto eller bekanta sig med allt kreativt som finns att göra här.

På huvudbiblioteket visas Familjen Svensson, ett musikaliskt äventyr för barn. Den konstintresserade kan lära sig mer om konsten som finns här under en konstguidning. Hit kommer även Mattias Wachenfeldt med gitarrkonserten ”Tidlöst”.

På stora teaterscenen visas improvisationsteater av Ung kulturs teaterelever. På kulturscenen bjuder trollkarlen Dannyman på en magisk show för hela familjen. Här avslutas dagen med dans till jazzkören ArtonVoices.

Hitta till Täby kulturhus

Kulturhuset finns på Täby torg, ingång från Esplanaden eller Biblioteksgången. Fri entré till alla aktiviteter och fika.

Ta del av hela programmet på Kulturhusets dag