Fira nationaldagen på Karby gård

30 maj 2022, kl. 14:18 - Fritid & kultur

På nationaldagen den 6 juni hälsar Täby kommun nya svenska medborgare välkomna till Täby under traditionsenligt firande på Karby gård. Dagen firas med musik, dans och sång.

På nationaldagen hälsar Rolf E Ericsson (M) kommunfullmäktiges ordförande och Birgitta Kaasik (M) kultur- och fritidsnämndens ordförande nya medborgare välkomna till Täby. Allmänheten är välkommen till firandet som sker mellan klockan 14–16 i parken på Karby gård.

Underhållning och konstutställning

Täby konstnärers sommarsalong är öppen i huvudbyggnaden för de som vill passa på att se konst från konstnärer i samband med övrigt firande i parken.

Underhållningen står bland annat de lokala kulturföreningarna Täby spelmansgille, Brunnsoktetten och Täby folkdansgille för. Barn och unga från dansskolan Lajsing och körer bjuder även på dans och sång. Du har även chans att se en del av musikalen Grannfejden som elever och lärare från kulturskolan Ung kultur sätter upp på Rönninge by i början av september.

Klapphörna och ponnyridning

I parken kommer barn ha möjlighet att prova på ponnyridning. Några av Rönninge bys djur finns även på plats vid en klapphörna.