Josefine Pousette representerar Täby i Funkisfestivalen 2022

19 januari 2022, kl. 14:42 - Fritid & kultur

Nu är det avgjort vem som kommer att representera Täby i Funkisfestivalen. Josefine Pousette knep platsen med låten "Vill ha dig" under gårdagens deltävling i Tibble teater.

Även i år blev det en show maxad med härlig musik och glädje. Tolv deltagare tävlade om att representera Täby i Funkisfestivalen - Sveriges största melodifestival där personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning deltar.

Josefine Pousette från Täby ska nu förbereda sig inför semifinalerna som sker den 26 och 27 april. Den stora riksfinalen sker den 29 augusti.

Stort grattis Josefine! Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande och Birgitta Kaasik (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande, var på plats för att gratulera.

Några av Täbys tävlanden under en repetition i december. I flera veckor har de samlats på mötesplatsen Oasen i Gribbylund för att träna och peppa varandra inför deltävlingen den 18 januari. 

Se deltävlingen i efterhand

Tävlingen finns tillgänglig att se i efterhand via Youtube.

Medverkande artister och bidrag

Arvid Fredriksson – Guld och gröna skogar

Josefine Pousette – Vill ha dig

Oskar Berg -  The sounds of silence

Sara Jansson–  Aj aj aj – det bultar och det bankar

Magnus Oldin – Kom och ta mig

Magdalena Salman – Storebror

Calle Martin – Didn´t do it for nothing

Matilda Holmberg – Sånt är livet

Jenny Johansen – Utan dina andetag

Linnea Wiklund – Skaffa en annan tjej

Ludvig Lindholm – Stad i ljus

Daniel Abedi– Bada nakna

SVT om Funkisfestivalen 2021

SVT har producerat en kortfilm om funkisfestivalen.  ”Jag satsar allt” finns tillgänglig på SVT Play och är samma titel som Täbys bidrag 2021, framförd av Clara Westman. Filmen handlar om Clara och andra deltagare som tävlar i Funkisfestivalen. Verksamheten Oasen i Täby medverkar även i filmen.

Jag satsar allt – en film om funkisfestivalen (länk till SVT play)