Kyrkornas secondhand och Re:Innovation tilldelas årets miljöpris

2 december 2022, kl. 11:31 - Bygga & bo

Båda pristagarna driver secondhandbutik i Täby. De arbetar med återbruk, bidrar till klimatsmart shopping och är en social mötesplats.

– Vinnarna av årets miljöpris arbetar konkret för ett mer hållbart samhälle, för miljön naturligtvis, men även socialt och ekonomiskt. Därför är det extra roligt att de får den här utmärkelsen, säger Annica Nordgren (C), kommunalråd i Täby kommun.

Juryns motivering

Kyrkornas Secondhand i Täby har i knappt tre decennier bedrivit hjälpverksamhet såväl lokalt som internationellt. Verksamheten ger en meningsfull sysselsättning för volontärer, arbetslösa och personer i samhällstjänst samtidigt som jordens resurser besparas.

Föreningen Re:innovation är ett arbetsintegrerande socialt företag för människor som står utanför arbetsmarknaden. Verksamheten sätter fokus på såväl personers som produkters möjligheter, styrkor och kapacitet. I snickeriet, målarverkstaden och syateljén tas produkter och material omhand för försäljning och återbruk.

Om utmärkelsen Täby miljöpris

Miljöpriset delas årligen ut för att uppmärksamma personer, föreningar eller företag som gjort en värdefull insats för miljön i Täby. Läs mer om Täby miljöpris och se tidigare års vinnare:

Läs mer om Kyrkornas Secondhand i Täby på deras webbplats

Läs mer om Re:Innovation på deras webbplats