Miljöbelysning Sweden AB är årets företagare i Täby

17 september 2021, kl. 12:23 - Jobb & företagande

Vid en ceremoni på Näsby slott fick ägarna Leonardo och Gabriella Incusci ta emot diplom och blommor av Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande, Eva von Wowern (KD), gymnasie- och näringslivsnämndens ordförande samt Per Molin, ordförande för Företagarna Täby.

Årets företagare delas ut varje år av organisationen Företagarna. För att bli nominerad till priset ställs höga krav på bland annat lönsamhet och tillväxt, att företagaren ska vara en ledare och förebild samt ha ett majoritetsägande i företaget.

– Det är alltid lika spännande att ta del av engagemanget och kreativiteten som finns bland Täbys företagare. Årets pristagare ligger verkligen i tiden och har med sin företagsidé tagit sig an miljö- och klimatfrågorna på ett innovativt sätt. Stort grattis, Leonardo och Gabriella Incusci med personal, och lycka till i den kommande regionfinalen! säger Eva von Wowern (KD), gymnasie- och näringslivsnämndens ordförande.

Modern miljöteknik prisas

Så här lyder juryns motivering:
”Årets Företagare i Täby, Miljöbelysning Sweden AB, har med modern miljöteknik i fokus byggt ett framgångsrikt företag som på ett kostnadseffektivt sätt konverterar företags traditionella belysning till LED-belysning samt tagit fram en lösning för att konvertera motorvärmare till laddstationer för elbilar. Gabriella och Leonardo, som kommit från helt andra branscher, har med ett brinnande engagemang hittat smarta LED-lösningar och från noll skapat ett bolag baserat på grön teknik som efter sju år omsätter 40 miljoner kr och sysselsätter 15 anställda.”