Täby kommun nominerad till pris för upphandling av måltider till äldreomsorgen

13 oktober 2021, kl. 17:10 - Omsorg & stöd

Person sitter vid provsmakningsbord och gör tummen upp

Seniora Täbybor fick vara med vid provsmakning inför upphandlingen av måltidsleverantör till äldreomsorgen. Nu har Täby kommun blivit nominerad till Handslaget - priset för årets främsta offentliga upphandling.

Täby kommun är en av de kommuner i Sverige som har högst andel köpt verksamhet. När måltidsleverantör för äldreomsorgen skulle upphandlas bjöd inköpsenheten in seniorer för att provsmaka och lämna synpunkter på maten och på så sätt bli delaktiga i upphandlingen. Gruppen fick bedöma måltiderna utifrån smak, utseende, doft och konsistens.

Maria Bäfverfeldt på Inköpsenheten i Täby kommun är tillsammans med fem andra personer och organisationer i Sverige nominerad till priset som delas ut den 20 oktober.

- Målet med upphandlingen var att öka kvaliteten på måltiderna sett ur ett brukarperspektiv. Och vilka är då bättre lämpade att bedöma kvaliteten än målgruppen för upphandlingen; våra seniora medborgare, säger Maria Bäfverfeldt. Maten ska inte bara ge energi och näring utan även skapa matglädje.

Här kan du läsa mer om själva provsmakningen.

Kort om priset Handslaget

Varje år nomineras organisationer och personer till Handslaget av tidningen Offentliga affärer. Priset tillfaller den eller de som genomfört, alternativt medverkat till, en synnerligen god affär/upphandling inom offentlig förvaltning. Syftet är att stimulera till nytänkande och bidra till en sund utveckling inom offentlig upphandling.

Mer information om 2021 års pris och nominerade