Brand på Futura International Skarpäng – inga personskador

29 november 2021, kl. 12:16 - Förskola & skola

Under måndagen den 29 november började det brinna på Futura International Skarpäng. Räddningstjänsten var snabbt på plats och ingen person kom till skada. Ingen verksamhet kan bedrivas för tillfället i fastigheten.

Föräldrar och vårdnadshavare på förskolan har informerats. De barn som behöver fortsatt vara på förskolan under måndagen har tillsammans med förskolans personal evakuerats till Stormyren Friluftsförskola.

En kurator från Täby kommuns krisstöd finns på plats för att ge stöd till de barn och personal som har behov av det. En psykolog finns tillgänglig om det finns behov.

Futura International Skarpäng består av fyra avdelningar, där drygt 100 barn går. Förskolan bedrivs av den fristående huvudmannen Futura International. Fastigheten ägs av Täby kommun.

 

Text uppdaterad 1 december 2021, kl. 08.40

Under tiden som lokalerna saneras och renoveras efter branden kommer Futura International Preschool Skarpäng vara i en evakueringslokal. Evakueringslokalen är före detta Mörtsjöns förskola som ligger på Sollentunavägen 72-74 i Täby.

Under onsdagen kommer en kurator och en psykolog från Täby kommun att träffa pedagoger från Futura International Preschool Skarpäng för att prata om hur man möter barn som kommer tillbaka till förskolan efter en brand.