Vilken byggnad, plats eller park tycker du är snyggast i Täby?

24 maj 2021, kl. 16:04 - Bygga & bo

Vet du en byggnad, plats eller park i Täby som färdigställts under de senaste tre åren och som du tycker förtjänar att nomineras till Täby stadsbyggnadspris 2021?

Nominera en byggnad, plats eller park senast den 20 juni 2021. Det kan exempelvis vara en villa, bostadshus, kontor, skola, trafiklösning, park eller mötesplats.
– Vi vill med priset skapa diskussion om hur Täby kan bli ännu mer attraktivt. Vi hoppas få en stor bredd i nominerade förslag, allt från parker till flerbostadshus, villor och trafikanläggningar. Det är alltid roligt att följa vilka nomineringar som kommer in och sedan röstas fram av Täbyborna, säger Johan Algernon (M) ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Så här går nomineringen till

En jury bestående av politiker och tjänstemän kommer efter nomineringen välja ut vilka förslag som går vidare till omröstning. Nomineringarna väljs ut utifrån att de färdigställts under de senaste tre åren (2018, 2019 och 2020) samt att objektet ökar trivsel, trygghet och upplevelsevärdet i Täby.
– Arkitektur omger oss hela tiden, dess kvalitet och utformning påverkar hur vi trivs och hur vi använder vår livsmiljö. Det handlar inte bara om hus, det handlar om hur byggnader och rum samverkar, hur de är byggda och vad de åstadkommer med platsen. säger Martin Edfelt, stadsarkitekt i Täby kommun.

Omröstningen sker i oktober

Utvalda nomineringar presenteras här på kommunens webbplats. Du kan rösta på din favorit under perioden 4–25 oktober. Det vinnande objektet presenteras under november.

Nycander vann förra året

Förra årets vann kontorshuset Nycander, som ligger i Lahäll, stadsbyggnadspriset. Det var ett av sex nominerade objekt som presenterades för omröstning.

Nominera din kandidat genom att fylla i formuläret på taby.se/stadsbyggnadspris. Där kan du även läsa om tidigare vinnare.