Nytt polishus planeras i Arninge

26 maj 2021, kl. 08:10 - Jobb & företagande

Polisen och Täby kommun tecknar avtal om att bygga ett nytt polishus i Arninge intill E18. På kommunstyrelsens kommande sammanträde 31 maj väntas beslutet klubbas.

På bilden syns Anna Ohlsson, chef för lokalpolisområde Södra Roslagen och Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Trygghet är en av våra viktigaste frågor. Ett nytt polishus i Arninge är viktigt för hela norrort och polisen får även i fortsättningen Täby som utgångspunkt, vilket jag är glad för, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Lokalpolisområdet som omfattar Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm och Österåker kommun behöver mer ändamålsenliga lokaler än vad de har idag. Placeringen som nu är föreslagen är en tomt på kommunal mark i Arninge intill E18, nära handelsplatsen.

– Vi ser fram emot att få flytta in i ett nytt polishus som på ett bättre sätt motsvarar våra behov. Det får en central placering i lokalpolisområdet i närheten av nybyggt resecentrum och i direkt anslutning till E18, säger Anna Ohlsson, chef för lokalpolisområde Södra Roslagen.

Polisen har skrivit en avsiktsförklaring med kommunen och beslut ska klubbas på kommunstyrelsens möte 31 maj. Enligt den preliminära tidsplanen ska det nya polishuset vara klart 2025.