Risk för köer på E18 vid Arninge i sommar

23 juni 2021, kl. 16:16 - Stadsplanering & trafik

Under perioden 27 juni till 7 augusti kommer E18 att tillfälligt bara ha ett körfält i vardera riktningen vid Arninge. Det kan orsaka köer när det är mycket trafik.

Anledningen är att Trafikverket bygger en gångbro över E18 som ska bli en del av nya Arninge station. För att kunna göra detta leds trafiken in på en tillfällig väg.

E18 vid Arninge byggdes på 1960-talet och sträckan är i dåligt skick. Därför passar man på att byta ut vägkonstruktionen på den redan avstängda delen av E18. Även vägkonstruktionen behöver byggas om norr och söder om Arninge och för att göra detta på ett säkert sätt måste ett körfält i vardera riktningen stängas av.

Välj alternativa vägar för att undvika köer

Arbetet pågår under sommaren, eftersom det är den tid på året då många har semester och det vanligtvis är minst pendlingstrafik. Om du har möjlighet rekommenderas du att välja andra resvägar, andra resesätt eller undvika rusningstid.

Arninge station – smidig bytespunkt för nordöstra Stockholm

När Arninge station är färdigbyggd blir den ett nav för kollektivtrafiken i hela nordöstra Stockholm. Läs mer om utbyggnaden av Arninge station