Digitala sommaraktiviteter i Runriket

11 juni 2021, kl. 16:04 - Fritid & kultur

Ett av Täby kommuns populära besöksmål är Runriket, världens mest runstensrika bygd som sträcker sig mellan Täby och Vallentuna. I sommar arrangerar Täby kommun och Vallentuna kommun digitala aktiviteter för dig som vill lära mer om vikingatiden och runstenarnas historia.

Sedan flera år har Täby kommun och Vallentuna kommun anordnat Runrikets dag - vikingahelg, en händelserik helg med aktiviteter för barn och vuxna för att visa och berätta om vikingatidens Täby. I år planeras evenemanget till hösten, under 11–12 september, under förutsättning att myndigheters rådande rekommendationer tillåter det.

Redan nu finns flera aktiviteter tillgängliga under ett besök i Runriket såsom yoga, pilgrimsvandring, och ett digitalt GPS-quiz för att testa vad du kan om vikingatiden i Täby och Vallentuna. Det är också möjligt att lyssna till poddar om vikingatiden, järnåldern och runor mitt bland den natursköna och kulturhistoriska miljön.

Lekpark, upplevelsepark och besöksmål i närheten

I Runriket finns även en lekpark för barn, en konstnärlig upplevelsepark som introducerar besökare till de olika besöksmålen, samt en paviljong med information om släkten Jarlabanke.

Det finns även andra besöksmål i området kring Runriket såsom kyrkor med ursprung från de kristna vikingar som levde i området samt restaurangerna Såstaholm, Skänkstugan och Täby golf. Grävelsta gård och gårdsbutik ligger också i närheten.

Läs mer om allt som finns att göra i Runriket