Trafikstörningar i Arninge – välj trafikplats Ullna

6 juli 2021, kl. 10:26 - Stadsplanering & trafik

Under vecka 28 börjar Trafikverket bygga om den östra korsningen i trafikplats Arninge till en korsning med trafikljus. Arbetena medför längre restider för dig som ska svänga norrut på E18 från Arninge samt för dig som ska till och från Vaxholm.

För dig som kommer från Arninge och ska norrut mot Norrtälje föreslår Trafikverket att du använder trafikplats 186/Ullna strax norrut som fungerar som vanligt. Detta med tanke på att ingen trafik som kommer från Arninge får svänga vänster norrut på E18. Den 7 augusti kan du åter köra norrut på E18 från Arninge.

Bättre trafikflöden

Anledningen till att Trafikverket bygger om korsningen med trafikljus är för att skapa ett bättre trafikflöde till och från Arninge och Vaxholm. Ombyggnaden behöver också göras för att se till att bussarna från Vaxholm kan ta sig smidigt och säkert till Arninge station öster om E18.

Trafikströmmarna vid trafikplats Arninge ser olika ut på morgonen respektive eftermiddagen. Med trafikljus i korsningen kan trafiken anpassas efter vilken trafikström som är störst under olika tider på dygnet.

Arbetena med de nya trafikljusen ska vara klara i oktober 2021.

Följ arbetet på trafikverket.se/arninge.

Arninge station – smidig bytespunkt för nordöstra Stockholm

När Arninge station är färdigbyggd blir den ett nav för kollektivtrafiken i hela nordöstra Stockholm.

Läs mer om utbyggnaden av Arninge station