Hela Roslagsbanan avstängd 24-28 juli

20 juli 2021, kl. 07:01 - Stadsplanering & trafik

Utbyggnad och upprustning av spårtrafiken på Roslagsbanan kommer att utföras av SL i sommar. Därför stängs hela Roslagsbanan av 24-28 juli.

Sommaren är den tid då det passar bäst att utföra trafikpåverkande arbeten. Det är färre resenärer och vädret är gynnsammare, vilket innebär att arbetena kan utföras snabbare och mer effektivt.

Arbeten som påverkar SL-trafiken i sommar

24–28 juli stängs hela Roslagsbanan av. Då ska kontaktledningssystemet uppgraderas och växlar bytas ut på Stockholms östra station. Avstängningen fortsätter sedan på Näsbyparkslinjen mellan Djursholms Ösby och Näsbypark 29–30 juli. Under dessa dagar genomförs geotekniska undersökningar, det vill säga att man borrar i spårområdet, på tio platser längs Näsbyparkslinjen.

Få störningsinformation direkt i mobilen

Arbetena utförs 07.00–19.00 på vardagar. Vissa kvällar kommer SL att behöva arbeta till klockan 22.00, då med mindre bullrande arbeten. Arbeten kan även behöva utföras under vissa helger. Arbetstiden på helger är klockan 08.00–17.00.

Det är mycket som ska göras under avstängningen och de annonserade tiderna kan komma att förändras och avvikelser kan inträffa. Det bästa sättet att få störningsinformation är att registrera ditt mobilnummer på SL:s webbplats www.sll.se/roslagsbanan.

På Region Stockholms webbplats finns mer information om arbetena på Roslagsbanan.