Skarpängs bibliotek har renoverats

27 januari 2021, kl. 16:13 - Fritid & kultur

Den 25 januari öppnade Skarpängs bibliotek igen efter en tids renovering. Med anledning av covid-19 gäller för tillfället ändrade öppettider samt begränsad service så biblioteken fortsätter att erbjuda digitala evenemang och anpassade lösningar.

Lokalerna i Skarpängs bibliotek har renoverats till ett ännu bättre skick. Bland annat har biblioteket fått nytt golv och tak, väggarna har målats om och de offentliga toaletterna har renoverats. Personalen på Skarpängs bibliotek har fått ett nytt och fräscht kök.

På grund av covid-19 hålls ingen tillställning eller liknande i nuläget, men förhoppningsvis kan det uppmärksammas längre fram.

Utökad service på biblioteken i coronatider

Biblioteken i Täby erbjuder personer i riskgrupp extra service genom att sätta samman önskade bok- och filmkassar. De beställda kassarna kan därefter hämtas utanför bibliotekets dörr alternativt över disk.

Dessutom levererar biblioteken i Täby böcker ända vägen hem till personer i riskgrupp för de som önskar det. Den önskade leveransen lämnas på minst två meters avstånd. På så sätt behöver riskgruppen inte ta sig till biblioteket och vistas i utsatta miljöer.

Biblioteken i Täby har inga evenemang på plats fram till och med mars, men de erbjuder flera digitala evenemang som exempelvis babystunder, bokcirklar och författarbesök.

Mer information

Ta del av aktuella öppettider, digitala evenemang med mera via Täby biblioteks webbplats.

Information om nationella föreskrifter och allmänna råd hittar du på Folkhälsomyndighetens webbplats.