Kultur- och fritidsverksamhet på distans för barn och unga på högstadiet och gymnasiet

26 februari 2021, kl. 11:02 - Fritid & kultur

Med anledning av en ökad smittspridning av covid-19 i Stockholms län kommer verksamheten inom kultur och fritid att ske på distans under sportlovet v.9 samt under v.10 och v.11 för barn och unga som går på högstadiet och gymnasiet.

Region Stockholms smittskyddsläkare rekommenderar samtliga högstadieskolor och gymnasieskolor i Stockholms län att bedriva fjärr- och distansundervisning på heltid vecka 10. Täby kommuns kommunala högstadieskolor kommer utöver det ha fjärr- och distansundervisning på heltid även vecka 11. Anledningen är för att minska trängseln i skolornas lokaler och bryta eventuella smittkedjor som kan uppstå efter sportlovet. Mot bakgrund av detta kommer även kultur- och fritidsverksamheten för barn och unga i denna åldersgrupp att övergå på distans under samma period.

Mötesplatsen Oasen för barn och unga med funktionsnedsättning kommer att vara öppen som vanligt. Mer information om Oasens öppettider.

Barn i låg- och mellanstadiet samt yngre kan delta i olika fritidsverksamheter precis som vanligt under och efter sportlovet vecka 9.

Dessa verksamheter har öppet på distans vecka 9, 10 och 11:

  • Ung kulturs kurser för elever födda 2008 eller tidigare
  • Mötesplats Esplanad för unga på gymnasiet
  • Mötesplats Hörnet för barn och unga på högstadiet
  • Fritidsgården Gribbygård för barn och unga på högstadiet

Mer information om kultur-, idrott- och fritidsverksamheten under pandemin.

Se pressträff med Region Stockholm

Region Stockholms pressträff med anledning av de nya rekommendationerna