Hästängens förskola är vinnare av årets miljöpris

2 december 2021, kl. 13:14 - Förskola & skola

Hästängens förskola tilldelas Täby kommuns miljöpris för sitt miljöengagemang hos både pedagoger och barn. Bland annat har förskolan uppmuntrat barnen att visa respekt för naturen och de arbetar aktivt för att minska skolans matsvinn.

Miljöpriset delas årligen ut för att uppmärksamma personer, föreningar eller företag som gjort en värdefull insats för miljön i Täby. I år var ett 20-tal nominerade. Priset delades ut av Annica Nordgren (C), kommunalråd i Täby kommun.

– Genom priset uppmärksammar vi viktiga insatser inom miljö- och hållbarhetsområdet i Täby. Jag är mycket glad över engagemanget hos både pedagoger och barn på Hästängens förskola. Barnen är vår framtid och då känns det extra roligt att vi nu har kunnat ge uppmärksamhet till förskolans arbete för vår miljö, säger Annica Nordgren (C), kommunalråd.

Juryns motivering

”Pedagogerna på Hästängens förskola stimulerar och uppmuntrar på ett föredömligt sätt barnen att visa respekt för naturen. Förskolan är Grön Flagg-certifierad och har arbetat aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling under många år i såväl undervisningen som i den dagliga verksamheten.”

Grön Flagg-certifiering

Grön Flagg är ett lärandeprogram för förskolor och skolor inom hållbar utveckling som drivs av organisationen Håll Sverige Rent. Under 2020 var 1 263 verksamheter anslutna till Grön Flagg.