Behörighet till gymnasiet rekordhögt bland Täbys kommunala skolor

2 oktober 2020, kl. 08:39 - Förskola & skola

Andelen elever som är behöriga till yrkesprogram på gymnasiet från Täbys kommunala skolor är hela 96,4 procent. Det är en ökning med nästan 3 procentenheter jämfört med 2019.

- Täby kommun arbetar långsiktigt och med fokus på att ha Sveriges bästa skola. Undervisningen har hög kvalitet och det finns en hög kompetens bland kommunens lärare och det är roligt att se att våra insatser ger resultat, säger Camilla Ifvarsson (L), ordförande i barn- och grundskolenämnden.

Genom sommarskola, som erbjuds under sommarlovet, har elever som saknar godkända betyg möjlighet att läsa upp ämnen för att få godkända betyg. Efter årets sommarskola har meritvärdena i Täbys kommunala skolor höjts ytterligare.

91,9 procent av alla elever i årskurs 9 uppnår kunskapskraven i alla ämnen i Täbys kommunala skolor. Meritvärdet för samma skolor är totalt 265.8, vilket även det är det högsta någonsin för Täbys kommunala skolor.

Täby kommun har under lång tid rankats som en av Sveriges bästa skolkommuner. På grund av revidering i Statistikmyndigheten SCBs sekretesspolicy publicerar Skolverket enbart statistik på riksnivå sedan 1 september 2020. Det innebär att Täby kommun inte kan jämföra sig med andra kommuner.