Vinnare av Täby kommuns miljöpris 2020

13 november 2020, kl. 13:31 - Kommun & politik

Täby Enskilda Gymnasium tilldelades Täby kommuns miljöpris för sitt miljöengagemang hos både skolledning och elever. Bland annat har skolan en solcellsanläggning och de arbetar aktivt för att minska skolans matsvinn.

Miljöpriset delas årligen ut för att uppmärksamma personer, föreningar eller företag som gjort en värdefull insats för miljön i Täby. Årets pristagare var Täby Enskilda Gymnasium som uppmärksammades för sitt miljöengagemang hos både skolledning och elever. Priset delades ut av Annica Nordgren (C), ordförande Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd.

- Jag är mycket glad över engagemanget hos både skolledning och elever. Kommunen ska utvecklas hållbart och det är glädjande att se drivkraften som finns i Täby, säger Annica Nordgren (C) ordförande i Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd.

Juryns motivering

Täby Enskilda Gymnasium bedöms ha gjort en stor miljöinsats lokalt i Täby över tid genom bland annat ett stort miljöengagemang hos såväl skolledning som elever. Skolan arbetar aktivt med att minska sin klimatpåverkan dels genom att ha investerat i en solcellsanläggning och en gasbil samt ersatt vissa flygresor med tåg. Till lunch finns ett brett utbud av vegetariska rätter och man arbetar kontinuerligt med att minska skolans matsvinn. Täby Enskilda Gymnasium anordnar även föreläsningar och informationskvällar om klimatet för elever, personal och föräldrar.

På skolan finns också en klimatgrupp som består av elever och personal. De arbetar för att engagera såväl kommunpolitiker till klasskamrater i frågor som rör klimatet.