Kommunens tjänstemän snabbutbildas till äldreomsorgen i Täby

27 mars 2020, kl. 15:08 - Omsorg & stöd

Medarbetare med tidigare erfarenhet av vård och omsorg fick i veckan friska upp sina kunskaper. Direkt efter utbildningen kommer de kunna stötta upp bemanningen och hjälpa till att ta hand om de äldre på Täbys äldreboenden.

– Hela kommunen samarbetar för Täbybornas bästa och vi behöver hjälpas åt för att ta hand om varandra. Att ta hand om de äldre Täbyborna är som alltid en viktig uppgift för oss och vi gör allt för att det ska fungera bra även under de omständigheter vi har nu, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen har i veckan inventerat kunskaper och erfarenheter hos medarbetare som arbetar med samhällsutvecklingsfrågor, inom kultur och fritid samt på kommunledningskontoret.

Det har resulterat i en första grupp medarbetare som i slutet av samma vecka får en snabbutbildning av vård- och omsorgslärare och sjuksköterska på Åva gymnasium under två dagar för att friska upp kunskaperna. Direkt efter det kommer medarbetarna gå bredvid ordinarie personal på äldreboenden för att bidra så länge det finns behov.

– Det är fantastiskt hur kommunens medarbetare snabbt ställer om och ställer upp för att stötta där det behövs som mest i dessa tider, säger Katarina Kämpe, kommundirektör.

Vill du också hjälpa till?

Till boenden inom äldreomsorgen söker vi nu omsorgspersonal, undersköterskor och vårdbiträden som kan stötta upp ordinarie bemanning under en period med extra hög belastning. Har du tidigare erfarenhet eller utbildning inom vård och omsorg är du varmt välkommen att höra av dig. Läs mer på lediga jobb