Utökad service på Täbys bibliotek i coronatider

27 mars 2020, kl. 09:13 - Fritid & kultur

Biblioteken i Täby erbjuder personer i riskgrupp utifrån coronaviruset en extra service genom att sätta samman önskade bok- och filmkassar. De beställda kassarna kan därefter hämtas utanför bibliotekets dörr alternativt över disk. På så sätt behöver besökare inte ta sig in och vistas i själva lokalen.

Nu i tider där det är extra viktigt att inte vistas bland mycket folk har Täby initierat flera kreativa lösningar för att få vardagen att fortfarande upplevas som dräglig.

Ett sådant initiativ är bibliotekens nyinrättade tjänst riktad till personer i riskgrupper, som alltså gör det möjligt för målgruppen att hämta ut böcker på lite mer avstånd.  

- Biblioteken i Täby erbjuder kunderna god service, även i svåra tider. Det är viktigt att vi alla hjälps åt och drar vårt strå till stacken, särskilt i dessa tider. Servicen som Täbys bibliotek erbjuder är en del i det arbetet, säger Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Det går också bra att skicka en vän eller släkting att hämta upp kassen om besökaren inte har möjlighet att hämta upp den själv.

Utökade lånetider

Biblioteken i Täby har också utökat lånetiderna på böcker, ljudböcker, filmer och tidsskrifter till 42 dagar. E-böcker och e-ljudböcker har samma lånetid som tidigare, det vill säga sju dagar, men i nuläget går det att låna fem artiklar istället för tre. Det går också i nuläget att ladda ner tidningar och tidskrifter i hela 60 dagar, istället för tidigare 48 timmar.

Mer information

För att få reda på om du tillhör en riskgrupp kan du ta del av senaste info på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Ta del av aktuella öppettider med mera på Täby biblioteks webbplats.

Följ Täby kommuns arbete kopplat till corona på www.taby.se/corona

Den utökade servicen gäller under bibliotekens öppettider och så långt personalens resurser räcker.