Hemleverans av böcker i coronatider

15 maj 2020, kl. 13:03 - Fritid & kultur

Biblioteken i Täby erbjuder personer i riskgrupp en extra service genom att leverera böcker ända vägen hem. Den önskade leveransen lämnas på minst två meters avstånd. På så sätt behöver riskgruppen inte ta sig till biblioteket och vistas i utsatta miljöer.

Nu i tider där det är extra viktigt att inte vistas bland mycket folk har Täby kommun initierat flera kreativa lösningar för att få vardagen att fortfarande upplevas som dräglig.

Ett sådant initiativ är bibliotekens nyinrättade tjänst riktad till personer i riskgrupper, som alltså gör det möjligt för målgruppen att få böcker och andra medier hemlevererade.  

Biblioteken i Täby erbjuder hemleveranser till de som hört av sig med en beställning. Böckerna lämnas inom cirka en vecka utanför dörren eller åtminstone på två meters avstånd. Om du vill återlämna böcker samtidigt ska de vara nedlagda i påse och även de hämtas med minst två meters avstånd.

Utökade lånetider

Biblioteken i Täby har också utökat lånetiderna på böcker, ljudböcker, filmer och tidskrifter till 42 dagar. E-böcker och e-ljudböcker har samma lånetid som tidigare, det vill säga sju dagar, men i nuläget går det att låna fem artiklar istället för tre. Det går också i nuläget att ladda ner tidningar och tidskrifter i hela 60 dagar, istället för tidigare 48 timmar.

Det digitala biblioteket

Kom ihåg att biblioteket också finns på webben. På nätet kan du låna e-böcker, strömma film och ta del av bibliotekens databaser. Dessutom kan du få senaste nytt, boktips och annat via bibliotekens sociala medier. Se länk till Täby biblioteks webbplats nedan.

Mer information

För att få reda på om du tillhör en riskgrupp kan du ta del av senaste info på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Beställ hemleverans av böcker via telefon 08-55 55 97 13 eller via respektive biblioteks e-postadress som du hittar på Täby biblioteks webbplats.

Ta del av aktuella öppettider och följ biblioteken digitalt via Täby biblioteks webbplats.

Den utökade servicen gäller under bibliotekens öppettider och så långt personalens resurser räcker.