Vilket är ditt smultronställe i Täby?

11 maj 2020, kl. 13:12 - Fritid & kultur

Har du en favoritplats för picknick? Ett oslagbart utegym du vill tipsa om? Var med och skapa Täbys nya friluftskarta genom att berätta om just ditt favoritställe i Täby, ditt eget smultronställe!

Täby kommun har många smultronställen, både kända och mindre kända. Nu pågår ett arbete för att samla dessa platser på en karta och här vill vi gärna höra dina tips och tankar. Via formuläret nedan kan du lämna tips på ditt bästa smultronställe. På det sättet får du vara med och bidra till innehållet i friluftskartan.

- Dialog med Täbyborna är viktigt. Det är de som bor, arbetar och vistas i Täby som ska få användning av friluftskartan och då är det betydelsefullt att alla får vara med och tycka till om var kommunens smultronställen finns. Just nu passar det bra att dela med sig av sina favoritställen i Täby då många förväntas semestra hemma i år, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Det är glädjande att vi kan få ta del av invånarnas smultronställen och vi hoppas på det här sättet också kunna inspirera invånarna att upptäcka nya ställen i Täby, säger Hans Ahlgren (L), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kartan beräknas vara färdig till sommaren och kommer att finnas tillgänglig i pappersformat i kommunhusets reception samt på andra utvalda ställen, till exempel på bibliotek. Kartan kommer även finnas på kommunens webbplats.

- Täby kommun har många fina utflyktsmål och det pågår ständigt förbättringar av motionsspår och parker för att kunna erbjuda ännu bättre kvalitet, säger Annica Nordgren (C), kommunalråd.

- Utifrån rådande omständigheter kommer kartan extra lägligt. Med kartan i handen kan Täbyborna upptäcka nya sidor av sin kommun, kanske sidor som de aldrig har sett förut, säger Eva von Wowern (KD), kommunalråd.

Var med och tyck till

Tipsa om ditt smultronställe senast den 21 maj så får du en friluftskarta.

Lämna dina tips på smultronställen via formuläret.