Täby kommun tvåa i Sverige och bäst på arbetsmarknad

18 juni 2020, kl. 08:49 - Kommun & politik

För femtonde året i rad listar Fokus landets samtliga kommuner utifrån tio kategorier. Täby kommun placerar sig på andra plats totalt och är den bästa kommunen i Sverige på arbetsmarknad.

Fokus jämför rikets alla kommuner utifrån sammanlagt 210 faktorer för att se om de klarar sig bättre eller sämre än genomsnittet.

Resultatet visar att Täby kommun är näst bäst av landets samtliga 290 kommuner i den totala jämförelsen utifrån alla kategorier. Endast Lomma placerar sig bättre än Täby och tar hem första plats i undersökningen.

- Vårt grunduppdrag är att leverera välfärd till Täbys invånare och vi skapar också hög livskvalitet där både arbete och bostad finns nära varandra. Täby är en trygg och effektiv kommun och det här resultatet är något att vara mycket stolt och glad över, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bäst i Sverige på arbetsmarknad

Täby kommun är bäst i Sverige på arbetsmarknad. I kategorin Arbetsmarknad har Fokus bland annat tittat på andelen av invånarna som arbetar, hushållens och invånarnas inkomster, lönenivå, näringslivsbefrämjande åtgärder, nyregistrerade företag och Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet.

- Fler företag skapar goda förutsättningar för alla. Vi genomför medvetna satsningar för att stötta företag som vill starta eller växa i Täby, vilket också visar sig genom att Täby nu är den bästa kommunen i landet på arbetsmarknad, säger Eva von Wowern (KD), ordförande i gymnasie- och näringslivsnämnden.

I kategorin Utbildning hamnar Täby på en fjärde plats, vilket också är ett utmärkt resultat.

Hela resultatet finns att ta del av här.