Direktsänd skolavslutning blev en succé

10 juni 2020, kl. 14:11

Tisdagen den 9 juni hölls den populära Summerbreak i digitalt format från mötesplatsen Esplanad. Flera band spelade på plats och direktsändningen finns också att ta del av i efterhand.

Täby Summerbreak brukar vara ett givet inslag på Täby torg för kommunens invånare under skolavslutningsveckan. Evenemanget består av musik under festliga former riktat till ungdomar som går på sommarlov.

Med tanke på rådande omständigheter utifrån covid-19 valde Ung fritid på Täby kommun att ställa om istället för att ställa in. I år blev det därför en direktsänd musikspelning som filmades från mötesplatsen Esplanads scen och visades på Esplanads Facebook-sida.

På plats under kvällen fanns ett flertal band, bland annat från Täby kommuns kulturskola Ung kultur. Programledare var artisten Zeventine. Hela programmet hittar du på Esplanads Facebook-sida via länken nedan.

- Kvällen bjöd på underhållning och stämning på topp! Det är roligt att Täby kommun kan erbjuda kreativa lösningar på firanden och evenemang, när dessa inte går att genomföra i fysisk form. Med den här positiva avrundningen på vårterminen hoppas vi att Täbys unga fick en god start på sommarlovet, Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Om mötesplatsen Esplanad

Mötesplatsen Esplanad i centrala Täby vänder sig till unga i åldern 16-21 år och som har gått ut grundskolan. Här finns allt ifrån café, biblioteksdel och ateljé till replokal, musikstudio, danslokaler och utställningar på galleri. Hit kan ungdomar komma för att umgås, plugga, delta i projekt, aktivera sig eller bara vara.

Mer information

Ta del av hela spelningen från Esplanad här: https://www.facebook.com/esplanad.taby