Nu börjar bygget av den nya simhallen i Täby

8 juni 2020, kl. 08:12 - Stadsplanering & trafik

Den 19 maj togs det första spadtaget för den nya simhallen i Täby. Simhallen beräknas färdig i slutet av 2022.

Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande, tog tillsammans med Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Hans Ahlgren (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande det första spadtaget.

- Nu är första spadtaget genomfört och därmed är arbetet igång med den nya simhallen. Det är glädjande att kommunen kommer kunna erbjuda Täbyborna en modern och flexibel simhall med möjlighet till både träning och nöjen. Placeringen av den nya simhallen gör det möjligt att enkelt ta sig till och från simhallen, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Simhallen får ett strategiskt läge i den centrala stadskärnan, i korsningen Stora Marknadsvägen-Bergtorpsvägen. Framtida besökare kommer att ha nära till lokalbussar och Roslagsbanan samt till Täby centrum.

- Med en ny simhall är kommunens ambition att skapa möjligheter för ungdomar att vara aktiva i föreningslivet samtidigt som invånare och andra verksamheter får en modern simhall, säger Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Simhallen beräknas färdig i slutet av 2022.

- Den nya simhallen kommer att vara en mötesplats med möjlighet till aktivitet för både invånare och föreningsliv. Den nya simhallen kommer att vara ett lyft för kommunen, säger Hans Ahlgren (L), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Om simhallen

Simhallen får en modern, flexibel utformning med en 50-metersbassäng, två höj- och sänkbara multi-/aktivitetsbassänger och familjeavdelning med vikingatema. Läs mer om den nya simhallen.

Bild över området där den nya simhallen kommer byggas.