Vilken byggnad, plats eller park tycker du är snyggast i Täby?

8 januari 2020, kl. 09:00 - Bygga & bo

Nu är det dags att nominera till Täby stadsbyggnadspris 2020. Vet du en byggnad, plats eller park i Täby som färdigställts under de senaste tre åren (2017, 2018 eller 2019) och som du tycker förtjänar att uppmärksammas med Täby stadsbyggnadspris? Välkommen att nominera.

Nominera en byggnad, plats eller park senast den 21 februari 2020. Det kan exempelvis vara villa, bostadshus, kontor, skola, trafiklösning, park eller mötesplats.

– Förra årets vann Njords gränds gruppbostad Täby stadsbyggnadspris och var ett av fem nominerade objekt som presenterades för omröstning. Det är alltid lika roligt att följa vilka nomineringar som kommer in och sedan röstas fram av Täbyborna, säger Johan Algernon (M) stadsbyggnadsnämndens ordförande.

En jury bestående av politiker och tjänstemän väljer ut de nomineringar som går vidare till omröstning. Kriterier för att en nominering ska väljas och gå vidare till omröstning är att objektet färdigställts under de senaste tre åren samt bidrar till ökad trivsel, trygghet och upplevelsevärde i Täby.

– Priset ska uppmuntra till diskussion om vikten av arkitektur i en attraktiv livsmiljö. Täby har många fina historiska miljöer och ambitionen är att det som byggs idag ska hålla hög kvalitet bli framtidens kulturmiljöer, säger Martin Edfelt, stadsarkitekt i Täby kommun.

Utvalda nomineringar presenteras på kommunens webbplats där du kan rösta på din favorit under perioden 6 april – 29 maj. Det vinnande objektet presenteras på kommunens webbplats den 9 juni.

Skicka in din nominering och ta del av tidigare vinnare på taby.se/stadsbyggnadspris